Θεσ/νίκη: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Ελλάδα Παιδεία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. 

“Είμαστε ευτυχείς γιατί φέραμε σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα και ανταποκριθήκαμε στις ευθύνες μας” τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Κούκης, κατά την τελετή λήξης της έκθεσης. 

Επίσης ο διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Πιμπλής αναφέρε, ότι η “κοινότητα του βιβλίου διατηρήθηκε και μέσα από την οθόνη” και στη συνέχεια ανέφερε τα στοιχεία που συνθέτουν την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης. 

Η 17η ΔΕΒΘ σε αριθμούς:

   * 11 ημέρες διάρκεια

   * 100 ώρες ζωντανής μετάδοσης

   * 4 κανάλια ταυτόχρονης μετάδοσης

   * 112 συμμετοχές εκδοτών και φορέων

   * 210 εκδηλώσεις συνολικά

   * 700 ομιλητές, εκ των οποίων 40 διεθνείς συμμετοχές με σπουδαίους συγγραφείς

   * 5 θεματικοί άξονες

   * 3 Φεστιβάλ

   * 57 εκδηλώσεις, 16 εκδοτικοί οίκοι και 8 πολιτιστικοί φορείς από την Παιδική Γωνιά – Γωνιά Εφήβων – Γωνιά Εκπαιδευτικών

   * 806 συμμετέχοντες στις 6 ελληνογερμανικές επαγγελματικές συναντήσεις (εκδότες, μεταφραστές, βιβλιοπώλες, στελέχη του εκδοτικού χώρου)

   * 23 εκδηλώσεις με συμμετοχή της Ρωσίας στο πλαίσιο του έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας

   * 1186 συνολικά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram)

   * 144.576 λεπτά παρακολούθησης videoσε facebook και youtube

   * 35% των επισκεπτών ήταν ηλικίας 18-34 ετών

   * 28% της διοργάνωσης παρακολουθήθηκε σε Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Κύπρο κ.α.

Να σημειωθεί ότι η 17η ΔΕΒΘ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.