Η Ducati αποκαλύπτει τα νέα XDiavel και Scrambler

Μοτο

Η συνέχεια στην αποκάλυψη των μοντέλων της Ducati για το 2021 έγινε με το δεύτερο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς Ducati World Première και το ντεμπούτο των καινούριων XDiavel και Scrambler.

Για το 2021 η Ducati ανανέωσε τη σειρά XDiavel εισάγοντας δύο νέες εκδόσεις, τις XDiavel Dark και XDiavel Black Star. Επιπρόσθετα, όλα τα μοντέλα XDiavel πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις εκπομπών ρύπων της οδηγίας Euro 5, διαθέτουν κατά οκτώ ίππους αυξημένη ισχύ και δύο επιπλέον Nm ροπής, με σαφώς πιο ομαλή καμπύλη απόδοσης της δύναμης.

Η έκδοση XDiavel Dark ενισχύει το παρουσιαστικό του ισχυρού cruiser της Ducati με ματ μαύρο χρωματισμό, ενώ τα σκούρα μαύρα χρώματα έχουν επεκταθεί και στα μηχανικά μέρη, τις πινακίδες και κάθε λεπτομέρεια στο φινίρισμα της μοτοσυκλέτας.

Από την άλλη πλευρά, η έκδοση XDiavel Black Star παρουσιάζει την πιο σπορτίφ πλευρά του μοντέλου με χρωματισμό και εξοπλισμό εμπνευσμένο από τα σπορ αυτοκίνητα. Ο χρωματισμός εναλλάσσει τα ματ γκρι και μαύρα χρώματα με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ οι γραμμές είναι καθαρές και σαφώς πιο αγωνιστικές σε σχέση με τη βασική έκδοση του μοντέλου.

Στο έτερο σκέλος της αποκαλυπτικής παρουσίασης βρέθηκε το νέο the Ducati Scrambler. Μετά τις πρώτες εικόνες της έκδοσης 1100 Dark PRO ως μια entry level επιλογή για την κατηγορία των 1100 κυβικών, τώρα η Ducati εμφάνισε και τις υπόλοιπες ιδέες της για το πρωτότυπο μοντέλο.

Η σειρά 800 του μοντέλου επεκτείνεται με την εισαγωγή των εκδόσεων  Nightshift και Desert Sled. Στην πρώτη ο χαρακτήρας είναι πιο κλασικός με σκούρα χρώματα και… νυχτερινή διάθεση, η οποία χαρακτηρίζεται από το ίσιο και στενό τιμόνι και τους καθρέφτες τύπου café racer.

Στην έκδοση Desert Sled, το Ducati Scrambler υιοθετεί ένα ζωντανό μπλε χρωματισμό με κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες στο ντεπόζιτο και τις χούφτες, τα οποία ενισχύονται από χρυσές ζάντες, φόρος τιμής στις Enduro μοτοσυκλέτες του ’80.

Τέλος, η νέα έκδοση Ducati Scrambler Icon θα κάνει και αυτή την εμφάνισή της το 2021 στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της ιταλικής φίρμας.

Το νέο XDiavel Dark βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του δικτύου διανομής της Ducati και στα τέλη του Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμα τα νέα XDiavel Black Star και Scrambler Desert Sled. Το Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει το Ducati Scrambler Nighshift, ενώ το Ducati Scrambler Icon θα κάνει την εμφάνισή τους στα τέλη του Ιανουαρίου 2021.