Δ.Δέλτα: Απολύμανσεις μετά τα κρούσματα (ΦΩΤΟ)

Ελλάδα Παιδεία

Σε απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου, προχώρησε σήμερα ο Δήμος Δέλτα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε  μαθητές.

Συγκεκριμένα οι τρεις  μαθητές που αποτελούν τα επιβεβαιωμένα και ταυτόχρονα ασυμπωματικά κρούσματα κορωνοϊού, φοιτούν αντίστοιχα  στο  3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου.

Η  τάξη του δημοτικού σχολείου και τα δύο τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα, θα παραμείνουν κλειστά όπως ορίζει το σχετικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ ενώ οι μαθητές θα απομονωθούν σε υποχρεωτική  καραντίνα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Δέλτα σε ανακοίνωση του, η διοίκηση λειτούργησε άμεσα με γρήγορα αντανακλαστικά και μέσα σε λίγες ώρες υπό την επίβλεψη του προέδρου της σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Αντωνιάδη, πραγματοποιήθηκε σχολαστική απολύμανση σε όλες οι αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους των σχολικών μονάδων και στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο της Σίνδου.

«Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης που από την πρώτη στιγμή έθεσε σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, υπογράμμισε την ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι «η πανδημία βρίσκεται πολύ κοντά μας και εξαρτάται και από εμάς αν θα της ανοίξουμε την πόρτα, η εξάπλωση της σχετίζεται και με την ατομική μας ευθύνη». Ο κ Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής ενώ διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος προσωπικά είναι σε εγρήγορση προκειμένου να παρέμβουν με δράσεις  απολύμανσης σε σχολεία  και δημοτικά κτίρια αν κριθεί αναγκαίο».