Παρουσία εκπροσώπων μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας η ομιλία της Φ. Γεννηματά

Επιχειρήσεις

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής, με αρκετούς εκπροσώπους της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας να βρίσκονται στο ακροατήριο.

Ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση της κ. Γεννηματά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο μοναδικός Πρόεδρος επιμελητηρίου που έδωσε το «παρών».

Η Φώφη Γεννηματά –μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στο θέμα του κορωνοϊού και των οικονομικών συνεπειών του, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποτυχία στην αντιμετώπιση της δεύτερης φάσης της πανδημίας και τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να γίνεται συζήτηση ξανά για lockdown στην Ελλάδα. «Κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες τους πρώτους μήνες της καραντίνας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, εστιάζοντας παράλληλα στην ύφεση που φέρνει η υγειονομική κρίση και στην ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. «Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις. Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει λύσεις με προοπτική. Οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. Αντιλαμβάνεται τα σύνθετα νέα προβλήματα ως ευκαιρία προώθησης των αντιλαϊκών της επιλογών. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να συγκροτήσει τον πόλο απέναντι στη συντήρηση. Είμαστε η παράταξη της αλλαγής. Τώρα που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου, με το αφήγημά μας για τη Νέα Αλλαγή».

Την ομιλία της κ. Γεννηματά παρακολούθησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και εκπρόσωποι φορέων όπως ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος.

Στο περιθώριο της ομιλίας της κ. Γεννηματά, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία του να διαθέσει 150 εκ. ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής του εκφράζοντας την ευχή να βρει μιμητές αυτή η ενέργεια και συνομίλησαν για τους τρόπους αντιμετώπισης της ύφεσης και περαιτέρω στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.