Λ. Τσαλταμπάση: Τα SOS της μη επιστρεπτέας προκαταβολής (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Επιχειρήσεις Οικονομία

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή που αφορά στο νέο πρόγραμμα στήριξης που «τρέχει» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κ. Μακεδονία».

Το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή κεφαλαίου με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής, δηλαδή χρημάτων που δεν θα επιστραφούν από τις επιχειρήσεις και δεν αποτελούν δάνειο. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) και CEO της Εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων OECON GROUP, Λίνα Τσαλταμπάση, μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Πρόκειται για κεφάλαιο κίνησης -μια εφάπαξ επιχορήγηση- που δεν θα επιστραφεί ποτέ, αλλά θα πρέπει να κατευθυνθεί σε ανάγκες της επιχείρησης», εξήγησε η κυρία Τσαλταμπάση προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον του επιχειρήσεων είναι μεγάλο.

Επίσης, η Λ. Τσαλταμπάση αναφέρθηκε στα κριτήρια και στις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, στις επιλέξιμες δαπάνες και στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή σε επιτήδειους… συμβούλους -«γυρολόγους» όπως είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΣΕΓΕ- οι οποίοι ζητούν από τις επιχειρήσεις προμήθεια της τάξης του 10% έως 20% επί του ποσού που θα πάρουν τελικά ως επιχορήγηση με δέλεαρ την ένταξή της στο πρόγραμμα!

Ακούστε τη συνέντευξη: