Ντουμπάι: Σε δίκη για… απόπειρα αυτοκτονίας μία ιρλανδή αεροσυνοδός

Κόσμος

Μια 28χρονη γυναίκα από την Ιρλανδία κατηγορείται από δικαστήριο του Ντουμπάι για «απόπειρα αυτοκτονίας», με πολιτικούς και ακτιβιστές να ζητούν την απελευθέρωσή της.

Η Τόρι Τόουι, η οποία εργάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως αεροσυνοδός, φέρεται να δέχθηκε επίθεση που της άφησαν σοβαρούς μώλωπες και άλλα τραύματα σε ένα βίαιο περιστατικό.

Η Τόουι μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου της είπαν ότι κατηγορείται για απόπειρα αυτοκτονίας και κατάχρηση αλκοόλ, ανέφερε ο Guardian.

Η ηγέτης του Sinn Féin, Μαίρη Λου ΜακΝτόναλντ, η οποία την στηρίζει, δήλωσε στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας την Τρίτη ότι το διαβατήριο της Τόουι μπλοκαρίστηκε και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

Ο πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «παρέμβει» στην υπόθεση. Ο Χάρις δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση, αλλά σημείωσε ότι το Sinn Féin είχε θέσει το ζήτημα στον υπουργό Εξωτερικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με την ΜακΝτόναλντ «για να παρέμβουμε και να δούμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε μία ιρλανδή πολίτη σε μια κατάσταση που ακούγεται να είναι -με βάση αυτά που μου λέτε- οι πιο φρικτές συνθήκες».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας δήλωσε στο Sky News ότι είναι «ενήμερο για την υπόθεση και ότι παρέχει προξενική βοήθεια».

Η ΜακΝτόναλντ δήλωσε στο Κοινοβούλιο: «Βρίσκεται υπό απίστευτο άγχος. Η Τόρι είναι μια γυναίκα από το Ροσκόμον και θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της».

Η Τόουι, η οποία μετακόμισε στο Ντουμπάι τον Απρίλιο του 2023, μένει σε ενοικιαζόμενο σπίτι με τη μητέρα της, Καρολάιν, η οποία ταξίδεψε για να είναι μαζί της.

Η υπόθεση εναντίον της θα εκδικαστεί στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου.

Η Ράντα Στίρλινγκ, διευθύνουσα σύμβουλος της ομάδας υπεράσπισης «Detained in Dubai», η οποία στηρίζει την οικογένεια, δήλωσε ότι καλεί τις αρχές της χώρας να αποσύρουν τις κατηγορίες, να άρουν την απαγόρευση ταξιδιού και να αφήσουν την Τόουι να πετάξει στην πατρίδα της με τη μητέρα της.

Η ίδια πρόσθεσε: «Της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα αυτοκτονίας και κατανάλωση αλκοόλ. Περιέργως, τα ΗΑΕ έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διαφημίσουν στους ξένους ότι το αλκοόλ είναι νόμιμο στη χώρα. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να κατηγορούνται τακτικά για κατανάλωση και κατοχή αλκοόλ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ