Η Lidl Ελλάς κατακτά τη Gold διάκριση στον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index

Επιχειρήσεις

Με Gold διάκριση για πρώτη φορά και τιμητικό έπαινο για την προσφορά στην κοινωνία, αναγνωρίζεται η αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες silver διακρίσεις, η Lidl Ελλάς παραμένοντας πιστή στο όραμά της για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική υπευθυνότητα, πέτυχε φέτος τη Gold διάκριση σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια αξιολογήσεων CR Index. Η εταιρεία αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία του κλάδου που τιμήθηκε με τη Gold διάκριση αλλά και τιμητικό έπαινο για τις κοινωνικές δράσεις, αναγνωρίζοντας τις υπεύθυνες πρακτικές της στην κοινωνία, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την εταιρική διακυβέρνηση.

«Η Lidl Ελλάς αποδεικνύει για  άλλη μια φορά τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα και την εταιρική υπευθυνότητα. Η κατάκτηση της Gold διάκρισης στον CR Index 2023-2024, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να προάγουμε υπεύθυνες πρακτικές που μειώνουν το αποτύπωμα μας στο περιβάλλον και ενισχύουν την κοινωνία. Βασιζόμενοι στο τρίπτυχο της στρατηγικής μας για την εταιρική υπευθυνότητα «Καλό για τον πλανήτη», «Καλό για τους ανθρώπους» και «Καλό για σένα», αναλαμβάνουμε την ευθύνη στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Βιωσιμότητας Lidl Ελλάς.

Αυτές οι διακρίσεις, επιβεβαιώνουν πως για τη Lidl Ελλάς η βιωσιμότητα δεν είναι απλά μια ακόμα τάση της εποχής, αλλά μια αξία άρρηκτα δεμένη με την φιλοσοφία της. Η βιωσιμότητα και η υπευθυνότητα διατρέχουν οριζόντια την εταιρεία, ευαισθητοποιούν και ενεργοποιούν στρατηγικές και πρακτικές, σε όλο το φάσμα του ESG, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή της στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η αξιολόγηση του CR Index πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), το οποίο στηρίζει και επιβραβεύει την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη που ενσωματώνονται στην επιχειρηματική στρατηγική.

Σχετικά με τον Δείκτη CR Index

O Δείκτης CR Index αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα που από το 2008, αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων, που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα. Ο CR Index παρέχει στις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο στρατηγικό εργαλείο, που παρουσιάζει τα δυνατά σημεία αλλά και σημεία που επιδέχονται βελτίωση, παρέχοντας αναλυτικά στοιχεία και σύγκριση ανά κλάδο και συμβάλει στη βελτίωση των ESG Ratings, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπιστία των εταιρειών σε επενδυτές-τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Επισκεφθείτε τη Lidl Ελλάς και στα:

corporate.lidl.gr

linkedin.com/company/lidl-hellas

facebook.com/lidlgr

instagram.com/lidl_hellas

youtube.com/lidlhellas

twitter.com/Lidl_Hellas_

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ