Σε 24 ώρες ξανά σε πλήρη λειτουργία το «Καραμανδάνειο» μετά τη φωτιά της Τρίτης

Πολιτική

Την Πέμπτη πρόκειται να επαναλειτουργήσει το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, που εκκενώθηκε το το μεσημέρι της Τρίτης μαζί το Ιδρυμα «Μέριμνα» και το «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο», λόγω φωτιάς που ξέσπασε στη γύρω περιοχή.

Αυτό έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το «Καραμανδάνειο». προκειμένου να δει ο ιδιος τις ζημιές που έχουν προκληθεί, «διότι  -όπως είπε- η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε το νοσοκομείο».

Οπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, «το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα, αλλά είμαστε σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό, διότι το σύστημα λειτούργησε με πάρα πολύ καλό τρόπο».

«Το ‘Καραμανδάνειο είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο όλης της Δυτικής Ελλάδας και το έχω φροντίσει πάρα πολύ και στην προηγούμενη και στην τωρινή θητεία μου στο υπουργείο Υγείας», υπογράμμισε ο υπουργός, εκφράζοντας την ανακούφισή του για το γεγονός ότι «οι ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί, είναι μικρές, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες, ώστε να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο».

Οπως σημείωσε, «στα πρόσφατα έργα που κάναμε, διότι το νοσοκομείο είναι υπό ανακαίνιση, είχαμε προσθέσει και σωλήνες νερού, οι οποίες βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και ως εκ τούτου το σύστημα πυρόσβεσης που μόλις πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε, είχε πολύ καλή λειτουργία».

Ετσι, συνέχισε, «όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε σε μία δύσκολη στιγμή» και ακολούθως συνεχάρη τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, που «εισηγήθηκε άμεσα την μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς, ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία».

«Αυτό -τόνισε ο υπουργός Υγείας- κατέστη εφικτό γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη διοικήτρια του «Καραμανδανείου», Ασπασία Ρηγοπούλου, καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τις δύσκολες ώρες της φωτιάς.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Η φωτιά, τόνισε,  «αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις τους κράτους, διότι θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα» και «σε κάθε περίπτωση είμαι υπερήφανος, διότι το σύστημα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ