Υψηλές στροφές ανάπτυξης για τον «Σκορπιό» της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επιχειρήσεις

Με χίλια «τρέχει» η ανάπτυξη σ’ ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα στην «καρδιά» της καλοκαιρινής περιόδου, όπου εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά τον… «Σκορπιό» της Χαλκιδικής.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης «τρέχει» τα τελευταία χρόνια η νήσος Διάπορος ή αλλιώς ο «Σκορπιός» της Χαλκιδικής με τα ζεστά, διάφανα και τιρκουάζ νερά, που βρίσκονται απέναντι από τη Βουρβουρού του δήμου Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται συνήθως με σκάφος τον Διάπορο, αλλά και το σύμπλεγμα των εννέα νησίδων στον Κόλπο της Βουρβουρούς, το οποίο δεν έχει μόνιμους κατοίκους, παρά μόνο παραθεριστές που επισκέπτονται τα σπίτια τους καλοκαιρινές μήνες, προκειμένου να ξεκουραστούν, να δροσιστούν και να νιώσουν από «πρώτο χέρι» την ομορφιά της φύσης σε συνδυασμό με τη θάλασσα.

Ο «Σκορπιός» της Χαλκιδικής είναι ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα μέρη της, όπου διάφοροι επιχειρηματίες έχουν βαλθεί να βάλουν το νησί της Χαλκιδικής, στον «χάρτη» των τουριστικών προορισμών με διαμονή υψηλών απαιτήσεων, λόγω των νέων ξενοδοχειακών μονάδων που θα χτιστούν  σ’ ένα μέρος του νησιού. Συγκεκριμένα, στον «Σκορπιό» έχει δρομολογηθεί ένα project από τους αδελφούς Δούζη, που τους ανήκει η εταιρεία «Έργον Τρόφιμα Ανώνυμη Εταιρεία», αλλά και ακόμη ένα από την εταιρεία ΣΤΑΝΤΑ Α.Ε. συμφερόντων του Σταύρου Ανδρεάδη,  επίτιμου προέδρου του ομίλου Sani/Ikos και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η έκτασή του νησιού φτάνει τα 3,2 τ.χλ. και ο κόλπος του μήκους 700 μέτρων καταλήγει σε αβαθή και ζεστά νερά, ενώ ταυτόχρονα, καλύπτεται από ένα μοναδικό πευκόδασος.

Γύρω από τον Διάπορο βρίσκονται διάσπαρτα νησάκια, τα οποία μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί με σκάφος, όπως το Αμπελίτσι, η Καλόγρια, το Περιστέρι, ο Άγιος Ισίδωρος και το Πρασονήσι, θυμίζοντας πολλές φορές με τα κρυστάλλινα νερά τους τα χρώματα που υπάρχουν στη θάλασσα της Καραϊβικής.

Παράλληλα, θεωρείται ένας ιδανικός προορισμός για τους χειμερινούς κολυμβητές, αλλά και για ζευγάρια, προκειμένου να απολαύσουν τη βαρκάδα τους και να εξερευνήσουν το σύμπλεγμα των νησιών μ’ ένα σκάφος που θα μπορέσουν να νοικιάσουν για όλη την ημέρα από τη Βουρβουρού.

Φυσικά, τα πανέμορφα νερά του «Σκορπιού» της Χαλκιδικής και την εξωτική παραλία της Μυρσίνης ή Χαβάη ή Λευκή Παραλία – όπως της ονομάζουν οι ντόπιοι – την έχουν επισκεφτεί και celebrities, όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί πριν από μερικά χρόνια, αλλά και δεκάδες Έλληνες διάσημοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ