Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Καύσωνας έως την Παρασκευή – Αυξημένες και οι συγκεντρώσεις σκόνης

Ελλάδα Καιρός

erik-dungan-unsplash

Τετάρτη και Πέμπτη κορυφώνεται ο καύσωνας με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και στο εσωτερικό της Κρήτης. Την Παρασκευή  θα ξεκινήσει η υποχώρηση του κύματος ζέστης στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή παντού. Δεν θα λείψουν και οι μπόρες κυρίως στη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε ηλιοφάνεια, με κάποιες αραιές νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 37 βαθμούς, έως 38 με 40 στα υπόλοιπα, τοπικά και 41.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 39 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με αρκετή σκόνη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις εως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία εως 43 βαθμούς στα ανατολικά και τα νότια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ