Θεσσαλονίκη: Οι επόμενες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι – Οι δυο για 1η φορά

Επιχειρήσεις Οικονομία

Κρουαζιέρα Θεσσαλονίκη

Ογδόντα δυο (82) κρουαζιέρες είναι προγραμματισμένες για φέτος με προορισμό τους τη Θεσσαλονίκη. Αύριο, Κυριακή 9 Ιουνίου, φτάνει το γνωστό πλέον Celestyal Journey, επιβιβάζοντας και αποβιβάζοντας τουρίστες. Ακολουθούν το MS Vista και το Marella Discovery για πρώτη φορά στην πόλη, αλλά και το «οικείο» Celebrity Infinity.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) Η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται δυναμικά, και αύριο, Κυριακή 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών, φτάνει στο λιμάνι της πόλης, το καθιερωμένο πλέον Celestyal Journey, το οποίο αποτελεί και homeport με δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης των τουριστών. Πρόκειται για την 26η άφιξη κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη, από την αρχή της σεζόν και η 12η για το συγκεκριμένο πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το κρουαζιερόπλοιο το οποίο θα αναχωρήσει απόψε από τον Πειραιά θα ταξιδεύει με 795 επιβάτες εκ των οποίων οι 140 θα αποβιβαστούν στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, 146 θα επιβιβαστούν για να ακολουθήσουν την 7ήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο» με προσεγγίσεις στο Κουσάντασι στα τουρκικά παράλια, στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Μήλο, τον Πειραιά, και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Κυριακή. Να υπενθυμίσουμε ότι το κρουαζιερόπλοιο φτάνει πλέον στις 12.30 το μεσημέρι, αντί στις 10 π.μ. που ίσχυε και αναχωρεί από Θεσσαλονίκη μία ώρα νωρίτερα, στις 18.00 αντί για τις 19.00.

Παρουσία του πολυτελούς MS Vista

Επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΟΛΘ Α.Ε. είναι για τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. Πρόκειται για το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MS Vista της Oceania Cruises, το οποίο μάλιστα, έχει βάλει τη Θεσσαλονίκη στις κρουαζιέρες του για πρώτη φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr το MS Vista ταξιδεύει με 1.188 επιβάτες, κατά βάση Αμερικανούς (512 επιβάτες), αλλά και Βρετανούς (176), Καναδούς (114), καθώς και άλλες εθνικότητες. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τεργέστη της Ιταλίας την 1η Ιουνίου, συνεχίζοντας για Κροατία και συγκεκριμένα για Ζαντάρ και Ντουμπρόβνικ, έπιασε Κοτόρ στο Μαυροβούνιο, Μπάρι στην Ιταλία και στη συνέχεια μπήκε σε ελληνικά ύδατα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα (6 Ιουνίου). Επόμενα λιμάνια το Κουσάντασι στα παράλια της Μικράς Ασίας, ο Βόλος (9 Ιουνίου) και στη συνέχεια η Θεσσαλονίκη όπου θα καταπλεύσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7 το πρωί και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα, βάζοντας πλώρη για το νησί των ανέμων, την κοσμοπολίτικη Μύκονο. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα βρίσκεται στον Πειραιά στις 12 Ιουνίου όπου και θα ολοκληρωθεί η 12ήμερη κρουαζιέρα.

17 μέρες στο MS Vista με τιμές από 7.279 ευρώ ανά επισκέπτη

Το MS Vista αφού ολοκληρώσει την 12ήμερη κρουαζιέρα του με τελικό προορισμό τον Πειραιά, το ίδιο βράδυ (12 Ιουνίου στις 21.00) θα αναχωρήσει για 17ήμερη κρουαζιέρα συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του δημοφιλή ελληνικά νησιά (Σαντορίνη, Ρόδο, Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Κέρκυρα), τουρκικά παράλια (Αττάλεια, Αλικαρνασσό, Κουσάντασι), Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Hvar), Κοτόρ στο Μαυροβούνιο, Κόπερ στη Σλοβενία με αποβίβαση στην Τεργέστη της Ιταλίας. Όπως διαπιστώνουμε ανατρέχοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας κρουαζιέρας, για το συγκεκριμένο ταξίδι υπάρχει λίστα αναμονής. Οι δε τιμές ξεκινούν από τα 7.279 ευρώ ανά επισκέπτη και φτάνουν τις 22.729 ευρώ για διαμονή στην owner’s suite των 223 τ.μ.

Δυο αφίξεις την ίδια μέρα

Άλλες δυο καταπλεύσεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται εντός της επόμενης εβδομάδας, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Marella Discovery το οποίο διαχειρίζεται η TUI Group και θα έρθει από τα τουρκικά παράλια ενώ θα συνεχίσει το ίδιο βράδυ για Βόλο. Το Marella Discovery της Marella Cruises – πρώην κρουαζιερόπλοιο της κλάσης Royan Caribbean International, έχει μήκος 264 μ., 11 καταστρώματα, και η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 1.830 επιβάτες και 750 άτομα πλήρωμα. Θα είναι η πρώτη άφιξή του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα (12 Ιουνίου) είναι το Celebrity Infinity, το οποίο αποτελεί μέλος της Royan Caribbean Group, και θα φτάσει από τη Μύκονο συνεχίζοντας για Ναύπλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr το κρουαζιερόπλοιο θα ταξιδεύει με 2289 επιβάτες εκ των οποίων οι 1242 θα είναι Αμερικάνοι, 505 Βρετανοί, 228 Καναδοί και λοιπές εθνικότητες. Να υπενθυμίσουμε ότι το Celebrity Infinity «άνοιξε» για φέτος την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πρόγραμμά του και διανυκτερεύσεις στην πόλη. Η άφιξη του Celebrity Infinity την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα είναι η 12η για φέτος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος – Κρουαζιέρα: Επιστρέφουν οι Ισραηλινοί – Ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στο νησί (ΦΩΤΟ-VIDEO) CLIA: Στη Μύκονο για τις οικονομικές επιπτώσεις στον τουρισμό κρουαζιέρας  

The post Θεσσαλονίκη: Οι επόμενες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι – Οι δυο για 1η φορά appeared first on GRTimes.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ