Θεσσαλονίκη – Nikopolis: Αλλαγή σελίδας για το ξενοδοχείο – Σε αναζήτηση ονόματος

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία

Νέα εποχή ξεκινάει, όπως έγραψε το GRTimes.gr, για το πρώην Hotel Nikopolis με την πρωινή ανακοίνωση της HotelBrain, η οποία αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) «Μια πολύ θετική είδηση τόσο για τις θέσεις εργασίας όσο και για την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης» δηλώνει στο GRTimes.gr ο τουριστικός κόσμος της Θεσσαλονίκης με το άκουσμα της συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας NIMTENKO AE, συμφερόντων του  Τέλη Μυστακίδη, και του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού ομίλου της χώρας HotelBrain για τη μίσθωση του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, που είναι γνωστό ως πρώην Hotel Nikopolis. Με την μελλοντική λειτουργία του ξενοδοχείου, το οποίο αφενός θα αλλάξει ονομασία, αφετέρου, δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης, είναι πολύ πιθανόν να διατηρηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, τουλάχιστον 65 θέσεις εργασίας ήταν χαμένες από την αναστολή λειτουργίας του Nikopolis, εδώ και δυο μήνες, από τις 30 Μαρτίου 2024. Οι οποίες θέσεις εργασίας, σε κάποιες περιπτώσεις, υψηλής περιόδου για τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να έφταναν και τις 80 – 85.

Αναζητώντας νέο όνομα

Σύμφωνα πάντα με έγκυρες πηγές του GRTimes.gr ο νέος ξενοδοχειακός όμιλος που αναλαμβάνει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, είναι σε αναζήτηση νέου ονόματος.

Οι θέσεις εργασίας

Επιπλέον, σ’ ότι αφορά τη στελέχωση του ξενοδοχείου, ευχής έργον είναι να εργαστούν άνθρωποι που ήδη εργάζονταν στο ξενοδοχείο, το γνώριζαν και το αγαπούσαν. «Δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη στον χώρο της ξενοδοχίας» επισημαίνουν πηγές του χώρου στο GRTimes.gr. Αυτό, αυτομάτως, οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι υπό τη νέα πλέον διαχείριση, θα υπάρξουν ξενοδοχειακοί εργαζόμενοι του πρώην Nikopolis που θα στελεχώσουν το ξενοδοχείο στη νέα του πορεία. Σ’ ότι αφορά  τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ξενοδοχείου, οι οποίοι όπως έχουν καταγγείλει, αναγκάζονται να υπογράψουν την απόλυσή τους, χωρίς να έχει προηγουμένως πραγματοποιηθεί η εξόφληση της αποζημίωσής τους, ο νέος ιδιοκτήτης – ο κ. Μυστακίδης- δεν είχε αναλάβει τις υποχρεώσεις του προηγούμενου επιχειρηματία (του Χρήστου Καλιακάτσου). «Φανταζόμαστε ότι και με τη λειτουργία του ξενοδοχείου, υπό τη νέα διαχείριση, δεν θα τους αφήσουν στον ‘αέρα’» δηλώνουν κύκλοι της αγοράς. Διαβάστε επίσης Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζόμενους του Nikopolis

Σε αναμονή ανακοινώσεων και για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας

Η συμφωνία στην οποία ήρθαν οι δυο πλευρές – η εταιρεία NIMTENKO AE, συμφερόντων του  Τέλη Μυστακίδη και ο ξενοδοχειακός Όμιλος HotelBrain- δεν έχει παρά μόλις 1-2 ημέρες που ολοκληρώθηκε. Στο πρώην Nikopolis αυτό το διάστημα γίνονται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, γεγονός που σημαίνει, ότι μόλις ολοκληρωθούν και γίνει και η απαραίτητη στελέχωση προσωπικού, θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, με νέα ονομασία και νέα διαχείριση.

Το χαρτοφυλάκιο της HotelBrain

Η 10ετής συμφωνία για το πρώην Hotel Nikopolis έρχεται να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της HotelBrain  στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2018, η HotelBrain είχε αναλάβει τη διαχείριση ξενοδοχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το οποίο αποτελεί διατηρητέο νεοκλασικό του 1931. «Ως μάνατζμεντ έχουμε συνεργαστεί με αρκετά ξενοδοχεία, στο παρελθόν, και στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Εάν, κάποιος παρατηρήσει το χαρτοφυλάκιο της Hotelbrain, θα δει ότι συνήθως κάνουμε resort ξενοδοχεία. Ούτε στην Αθήνα έχουμε κάποιο ξενοδοχείο. Στα city hotels, δεν είναι ούτε η ειδίκευσή μας, ούτε αυτό που μας αρέσει πάρα πολύ να κάνουμε. Θεωρώ, όμως, ότι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεχωριστή, θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρα πολλούς επισκέπτες  που είναι λιγότερο για δουλειές και περισσότερο για απόλαυση, ταξίδια κτλ., οπότε έχουμε λόγο να είμαστε και εδώ» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην υπογράφουσα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain Πάνος Παλαιολόγος. Σ’ ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, με την προσθήκη του πρώην Nikopolis η HotelBrain θα διαχειρίζεται δυο ξενοδοχεία ενώ στη Βόρεια Ελλάδα άλλα τρία (Χαλκιδική, Λεπτοκαρυά Πιερίας, Θάσο). Να σημειώσουμε ότι συνολικά η HotelBrain στην Ελλάδα έχει μισθωμένα 102 ξενοδοχεία και τέσσερα στην Κύπρο. Η Hotelbrain είναι μια εταιρία White Flag Operator, που σημαίνει ότι δεν βάζει το όνομά της σε ξενοδοχείο, αλλά αναλαμβάνει τη διαχείριση ξενοδοχείων και μάλιστα διαφορετικών κατηγοριών. Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη *Φωτογραφία από το ξενοδοχείο που ήδη διαχειρίζεται η HotelBrain στη Θεσσαλονίκη ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Το Nikopolis περνάει στα χέρια της HotelBrain Θεσσαλονίκη: Σοκ στον ξενοδοχειακό κλάδο από το λουκέτο στο Nikopolis – Το παρασκήνιο και τα σενάρια Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζόμενους του Nikopolis Nikopolis: Σήμα κινδύνου για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ 

The post Θεσσαλονίκη – Nikopolis: Αλλαγή σελίδας για το ξενοδοχείο – Σε αναζήτηση ονόματος appeared first on GRTimes.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ