Ίος: Τραυματισμός 6 μαθητών σε πλοίο – Έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες

Ελλάδα Παιδεία

Αδιανόητο ατύχημα σε σχολική εκδρομή και μάλιστα εν πλω σημειώθηκε την Τρίτη (14/5) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι μαθητές και μαθήτριες από την Σαντορίνη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι μαθητές Γυμνασίου επέβαιναν στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» και μια 14χρονη έπεσε από τις κυλιόμενες σκάλες κατά τον απόπλου του πλοίου στο λιμάνι στην Ίο. Οι μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ μια 14χρονη χρειάστηκε να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας στην Ίο. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν και πάλι από την Σαντορίνη στην Ιό, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ίου.

Τι καταγγέλει ο γυμνασιάρχης

Η κυλιόμενη σκάλα ενεργοποιήθηκε χωρίς προειδοποίηση, αποκάλυψε ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής του Γυμνασίου. «Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής. Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον τραυματισμό των μαθητών: «Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα. Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου».  

The post Ίος: Τραυματισμός 6 μαθητών σε πλοίο – Έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες appeared first on GRTimes.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ