ΑΠΘ: Υποψήφιος για Πρόεδρος Τμήματος Οδοντιατρικής ο Λ. Τσαλίκης

Παιδεία

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο Τμήμα Οδοντιατρικής του ΑΠΘ ενόψει των εκλογών για την Προεδρία του Τμήματος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

Υποψηφιότητα κατέθεσε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Προληπτικής Οδοντιατρικής, Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντριατρικής του ΑΠΘ, Λάζαρος Τσαλίκης, ο οποίος είναι σήμερα αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος.

Ο Dr.med.dent. Λάζαρος Τσαλίκης είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιοδοντολογία στο Philipps Universitaet Marburg στη Γερμανία, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του σε συνεργασία με το State University New York at Buffallo με βαθμό magna cum laude (άριστα με διάκριση). Εκλέχθηκε κατά σειρά ως Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και πρωτοβάθμιος Καθηγητής, Α.Π.Θ. (2018).

Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την πρόληψη, διάγνωση και αιτιοπαθογένεια των νόσων του περιοδοντίου και περι-εμφυτευματικών ιστών. Έχει πραγματοποιήσει σειρά δημοσιεύσεων που εστιάζουν σε καινοτόμες προσεγγίσεις της περιοδοντικής θεραπείας, της Εμφυτευματολογίας και στον σχεδιασμό παρεμβατικών κλινικών μελετών. Έχει τιμηθεί με ερευνητικά βραβεία και διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει δεχθεί προσκλήσεις για παράδοση διαλέξεων σε συμπόσια στην Περιοδοντολογία.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σtην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, οι εργασίες του εμφανίζουν πάνω από 800 ετεροαναφορές, ενώ o h-index είναι 16 και ο i-10 index 20. Είναι Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συμμετέχει. Από το Νοέμβριο του 2015 έως σήμερα, είναι αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.