Τι «μπάλα» παίζουν στο Βελιγράδι Βούτσιτς και Μητσοτάκης;

Πολιτική

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς φιλοξένησε το βράδυ της Κυριακής, στην οικία του στο Βελιγράδι, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Βούτσιτς ανήρτησε στο Instagram φωτογραφία μαζί με τον Πρωθυπουργό μπροστά από μία εστία ποδοσφαίρου όπου έγραψε: «Αυτήν την εστία πίσω από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και εμένα την αγόρασε ο πατέρας μου για τον μικρό Βούκαν. Ο Κυριάκος και εγώ απλά βγήκαμε φωτογραφία με την μπάλα. Χαίρομαι που μπορώ να φιλοξενήσω έναν μεγάλο φίλο της Σερβίας, είμαι περήφανος για την προσωπική μας σχέση, πιστεύω ότι απόψε και αύριο θα επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφών λαών, του σερβικού και του ελληνικού». O μικρός Βούκαν είναι ο εξάχρονος γιος του προέδρου της Σερβίας.

Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βελιγράδι, όπου από το πρωί της Δευτέρας είχαν προγραμματιστεί συνομιλίες με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και το μεσημέρι οι δύο ηγέτες θα απευθύνουν χαιρετισμό σε ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι θα στείλει το μήνυμα της διαχρονικής στήριξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και αυτό για βούληση ενίσχυσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας με συνέργειες στην ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, και τον υφυπουργό για την Εξωστρέφεια και την Οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, θα απευθύνει χαιρετισμό μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας σε σερβοελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ, που πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι η Σερβία θα φιλοξενήσει την έκθεση Specialized Expo 2027.

Για το φόρουμ μάλιστα θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον κ. Φραγκογιάννη, στην οποία συμμετέχουν περί τις 35 επιχειρήσεις των κλάδων κατασκευών και υλικών, ενέργειας και υποδομών, διαχείρισης ακινήτων, περιβαλλοντικών υπηρεσιών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έχει προσκληθεί από τη σερβική πλευρά να ενημερωθεί για την Specialized EXPO 2027.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ