Νέα επίθεση σε ελληνόκτητο bulk carrier από τους Χούθι

Ελλάδα

Στόχος επίθεσης με πυραύλους στα ανοικτά της Υεμένης έγινε ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, υπό σημαία νήσων Μάρσαλ.

Οπως έγινε γνωστό από τη βρετανική ιδιωτική εταιρείας ναυτικής ασφάλειας, Ambrey, το bulk carrier έγινε στόχος πυραύλων σε δύο ξεχωριστά περιστατικά μέσα σε 20 λεπτά και «φέρεται να χτυπήθηκε και να υπέστη υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά».

Αμφότεροι οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα του πλοίου είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε νεότερη ενημέρωση από την εταιρεία Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς δεκάδες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα και η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης.

Με τη σειρά της και η UKMTO διευκρίνισε ότι παρότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ