Βουλγαρία: Η χώρα θριαμβεύει στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων

Τεχνολογία

Οι ομάδες της Βουλγαρίας κέρδισαν οκτώ μετάλλια στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (JBOI) σε διαγωνισμό με 64 συμμετέχοντες από 13 χώρες, ανακοίνωσε στις 30 Νοεμβρίου το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών. Η πρώτη βουλγαρική ομάδα ήταν επίσης στην κορυφή της ομαδικής κατάταξης.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξήχθη εξ αποστάσεως, πραγματοποιήθηκε στη Στρούμιτσα της Βόρειας Μακεδονίας.

Στην πρώτη βουλγαρική ομάδα, χρυσά μετάλλια έλαβαν η Σιμόνα Χρίστοβα από τη 10η τάξη του Μαθηματικού Γυμνασίου στο Σούμεν και ο Αντρέι Στεφάνοφ από την 9η τάξη του Α’ Ιδιωτικού Μαθηματικού Γυμνασίου στη Σόφια.

Οι μαθητές της 9ης τάξης Σερκάν Ρασίντ και ‘Ιβο Ιβάνοφ του Μαθηματικού Γυμνασίου στο Σούμεν κέρδισαν ασημένια μετάλλια.

Στη δεύτερη βουλγαρική ομάδα, ο Ντενισλάβ Μάνεφ, μαθητής της 8ης τάξης στο Φυσικομαθηματικό Γυμνάσιο στο Γκάμπροβο, απέσπασε μετάλλιο. Χάλκινα μετάλλια κέρδισαν οι Γιορντάν Τσοκάνοφ και Μπόρις Αγγέλοφ από το Μαθηματικό Γυμνάσιο της Σόφιας και ο Αλεξάντερ Πέντοφ από το Μαθηματικό Γυμνάσιο του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

Οι επικεφαλής των δύο ομάδων είναι ο Ιλιάν Γιορντανόφ από το Ινστιτούτο Μαθηματικών και Πληροφορικής της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και ο Ντιμίταρ Ντόμπρεφ από το Πανεπιστήμιο του Σούμεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Καβάλα: Τροχαίο με έναν νεκρό κι έναν τραυματία

«Άρωμα» Μονακό στο gala για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Super League: Προσωρινή διακοπή στο Βόλος- Ολυμπιακός

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ