Ι. Μασούτης: Ο νέος προϋπολογισμός προσθέτει αξία στις επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις Οικονομία

Ο νέος προϋπολογισμός προσθέτει αξία στις επιχειρήσεις οι οποίες προσδοκούν, με το αναπτυξιακό πρόγραμμά του, να αξιοποιήσουν τα μακροχρόνια πλεονεκτήματα της Ελλάδας, δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ιωάννης Μασούτης με αφορμή την κατάθεση του προυπολογισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΕΕ, η άνοδος του ΑΕΠ προβλέπεται για φέτος, στο 2,4%, έναντι αρχικής πρόβλεψης στο προσχέδιο για 2,3%, ενώ για το 2024 προβλέπεται ανάπτυξη στο 2,9%, με βασική προτεραιότητα τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 15,1% τον επόμενο χρόνο από 7,1% φέτος. Τα στοιχεία από το νέο προϋπολογισμό -με την ενδυνάμωση των επενδύσεων και τη διατήρηση των οικονομικών μεγεθών με την εισροή πόρων από τουρισμό και εξαγωγές- δείχνουν ότι, ως χώρα, θα καταγράφουμε θετικά αποτελέσματα, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σημαντική ώθηση, με βάση τα πρώτα δεδομένα από τον προϋπολογισμό, όπως τονίζει η ΚΕΕΕ, αποτελεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και ο τουρισμός, ο οποίος με βάση τις προβλέψεις αναμένεται -εκτός απροόπτου- και το 2024 να καταγράψει μία δυναμική πορεία, έχοντας μέχρι τώρα για το 2023, έσοδα άνω των 19 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνεισφορά στην οικονομία αναμένεται και από τον κλάδο των εξαγωγών, με ποσοστό ανόδου 5,6%, το 2024.

«Η Ελλάδα παρουσιάζει την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 27 ως προς το ρυθμό ανάπτυξης ενώ καταγράφεται σταδιακή μείωση του ελλείμματος, βελτίωση του πλεονάσματος και περαιτέρω αποκλιμάκωση του χρέους. Αποτελεί πλέον μία χώρα δημοσιονομικά σοβαρή αλλά και αποτελεσματική ως προς την επίτευξη των στόχων. Ο νέος προϋπολογισμός δίνει αξία στις επιχειρήσεις οι οποίες προσδοκούν, με το αναπτυξιακό πρόγραμμά του, να αξιοποιήσουν τα μακροχρόνια πλεονεκτήματα της Ελλάδας, προς όφελος του επιχειρείν, των εργαζομένων και της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Μασούτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ανδρουλάκης από Thessaloniki Summit: Ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ από τα σπλάχνα του πρώτα (ΦΩΤΟ)

Δυναμική παρουσία της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στην SICUREZZA 2023 (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ