Τζέφρι Πάιατ από Thessaloniki Summit: Προτεραιότητα η ΝΑ Ευρώπη και οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου (ΦΩΤΟ -VIDEO)

Επιχειρήσεις

«Προτεραιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αποτελούν η Νοτιοανατολική Ευρώπη και οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2023.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών των ΉΠΑ και στη χρησιμότητα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου.


Ο Τζέφρι Πάιατ

«Οι συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ από τότε που έγινε η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση στις τιμές ενέργειας, οι οποίες το πρώτο διάστημα είχαν εκτιναχθεί στα ύψη. Οι διακρατικές συνεργασίες έχουν καταλυτική σημασία στη δημιουργία ενεργειακών δικτύων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών και οικονομιών της Ευρώπης, της ΝΑ Μεσογείου» εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας.


Τέλος, ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε ακόμη ότι «οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου όπως, ο IGB και ο αγωγός Θεσσαλονίκη – Βόρεια Μακεδονία είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ διότι θα συμβάλλουν στην ενεργειακή απεξάρτηση της ΝΑ Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων από τη Gasprom και τη Ρωσία, ενώ βασική προτεραιότητα αποτελεί η Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Δείτε όλη την ομιλία του Τζέφρι Πάιατ στο Thessaloniki Summit:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάιατ: Oι περιφερειακές αγορές ενέργειας δεν έχουν διαταραχθεί σοβαρά από την κρίση στη Μ. Ανατολή

Thessaloniki Summit 2023: “Καμπανάκια” από Μαργαρίτη Σχοινά για Αλβανία και Τουρκία

Στ. Αγγελούδης στο Thessaloniki Summit 2023: Aπαιτείται κοινός βηματισμός της κεντρικής διοίκησης, της Τ.Α. και των παραγωγικών φορέων

Συμμετοχή Στάθη Κωνσταντινίδη στο 7ο Thessaloniki Summit

Πρέσβης Ισραήλ στο Thessaloniki Summit 2023: Συνέχιση του πολέμου μέχρι την πλήρη εξόντωση της Χαμάς

Πρώτη μας προτεραιότητα η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου

Τζιτζικώστας: Αυξημένος κατά 90 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΠΚΜ για το 2024

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ