Πόσο γρήγορο είναι τελικά το Tesla Model S Plaid στο 0-100;

Αυτοκίνητο
Πόσο γρήγορο είναι τελικά το Tesla Model S Plaid στο 0-100; | NewsAuto.gr


ΝΕΑ

  • Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)


Συγκλονιστικά τα νούμερα επιτάχυνσης που καταγράψαμε από ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που αποδίδει 1.020 άλογα και κοστίζει λίγο πάνω από τα 110.000 ευρώ…

Το κορυφαίο Tesla που έχει παραχθεί ποτέ και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του είναι ο Model S με την κωδική ονομασία Plaid. Το συγκεκριμένο μοντέλο που είναι αμιγώς ηλεκτρικό θεωρείται ως το ταχύτερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο με τις επιδόσεις που δίνει στη δημοσιότητα η αμερικάνικη φίρμα ,να προκαλούν… ίλιγγο.

Το Tesla S Plaid εφοδιάζεται με 3 ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 1.020 άλογα, παράγει 1.420 Nm ροπή και το βάρος του αγγίζει τα 2.190 κιλά. Στη γλώσσα των αριθμών και σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,1 δευτερόλεπτα (αφαιρουμένου του χρόνου αρχικής κύλισης στα 3 εκατοστά όπως αναφέρει η Tesla) ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα (στην περίπτωση που αναβαθμιστεί το λογισμικό).

Αν κάνουμε και μέτρηση 1/4 μιλίου, τότε αυτό καλύπτεται σε 9,23 δευτερόλεπτα ενώ εκείνη την ώρα η ταχύτητα εξόδου μεταφράζεται σε 250 χλμ/ώρα.

Τι έδειξε η μέτρηση;

Όλα τα παραπάνω νούμερα αφορούν στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Tesla. Τι όμως ισχύει στην πράξη, χωρίς να κάνουμε μετρήσεις σε απόλυτες συνθήκες που… ευνοούν τα νούμερα, κάτι που άλλωστε ισχύει σε περιπτώσεις μετρήσεων με όλες τις μάρκες;

Για να λύσουμε την απορία, πραγματοποιήσαμε μέτρηση σε καθημερινές συνθήκες, με ελαστικά που δεν… αλλάξαμε, χωρίς μηχανικούς να κάνουν ρυθμίσεις ακόμα και σε άσφαλτο που είχε αρκετή σκόνη. Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο της αερολέσχης Σερρών και μετρήσαμε το 0-100 αλλά και το 0-200 χλμ./ώρα.

Τα αποτελέσματα που καταγράψαμε ήταν διαφορετικά από αυτά του εργοστασίου αλλά σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακά. Όπως θα δείτε για το 0-100 χρειαστήκαμε μόλις 2,79 δευτερόλεπτα ενώ για να πιάσουμε τα 200χλμ./ώρα χρειαστήκαμε μόλις 7,28 δευτερόλεπτα.

Συγκλονιστικές επιδόσεις και νούμερα αν αναλογιστεί κανείς πως τα καταγράψαμε από ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής και σε τιμή 111.990 ευρώ (τιμή Νοεμβρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκαλύφθηκε στο Instagram το εσωτερικό του Tesla Cybertruck (+video)
Ποιες μάρκες έχουν τους πιο ριψοκίνδυνους οδηγούς;
Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρώ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ