Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN): Workshop για τη λειτουργία των «Επενδυτικών Αγγέλων» (Angels Investors) στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, τo Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN)  διοργανώνει workshop στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το οποίο θα εισάγει τους συμμετέχοντες στο πώς λειτουργούν οι «Επενδυτικοί Άγγελοι» (Angels Investors).

Οι «Επενδυτικοί Άγγελοι» επενδύουν τα κεφάλαια τους σε startup εταιρείες παρέχοντας τα απαραίτητα χρήματα για να εισέλθουν νέες εταιρείες στην αγορά. Αξιοποιούν την τεχνογνωσία τους για να βοηθήσουν τις νέες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να επιτύχουν, αλλάζοντας το οικονομικό μέλλον μιας ολόκληρης χώρας/περιοχής, επενδύοντας σε μικρές νεοφυείς εταιρείες που τελικά απασχολούν δεκάδες άτομα.

Στο workshop με τη βοήθεια του Peter Cowley, επιχειρηματία και «Επενδυτικού Άγγελου», με επενδύσεις σε περισσότερες από 75 τεχνολογικές startup εταιρείες, θα συζητηθούν τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Πως μπορούμε να ορίσουμε μια επένδυση ως «Επένδυση Άγγελου»;
  2. Ποιοι είναι οι «Επενδυτικοί Άγγελοι»; – Πού επενδύουν;
  3. Κατανόηση της επενδυτικής διαδικασίας (από την αρχή μέχρι το τέλος).
  4. Η σημασία της οικοδόμησης μιας στρατηγικής χαρτοφυλακίου.
  5. Αναπτύσσοντας τα επενδυτικά κριτήρια – βασικά κριτήρια.
  6. Τι περιλαμβάνει το due diligence;
  7. Γιατί είναι σημαντικό να αξιολογήσετε το due diligence πριν επενδύσετε;
  8. Αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών
  9. Σημαντικές συμφωνίες και συνεπένδυση με άλλους «Επενδυτικούς Άγγελους».
  10. Η επιτυχημένη έξοδος

Το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) ιδρύθηκε το 2015 και είναι Εθνικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN), και Εθνικός Επικεφαλής Οργανισμός για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (GBAN). Η αποστολή τους είναι να «οδηγήσουν την επιτυχημένη και υπεύθυνη επένδυση αγγέλου», μέσω συνδέσεων δικτύου, κοινής χρήσης βέλτιστων πρακτικών, θέσπισης προτύπων δεοντολογίας και αντίκτυπου και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στην κλιμάκωση. Σκοπός του είναι να εκπαιδευτούν οι ιδιώτες επενδυτές σχετικά με αυτές τις υψηλού ρίσκου επενδύσεις και να αναπτυχθεί ο θεσμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,8 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου

Συμφώνησαν Κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ