«Γκάζι» από την ΠΚΜ για τις μετακινήσεις των μαθητών: Τι απαντά στο GRTimes η Βούλα Πατουλίδου

Ελλάδα Παιδεία

Στις 28 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν οι προσφορές για τον τρίτο διαγωνισμό για τα σχολικά δρομολόγια, που αφορούν σε 1.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινό πρόβλημα με τις μετακινήσεις τους, όπως αποκάλυψε χθες το GRTimes.

Σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε σήμερα η Βούλα Πατουλίδου, αρμόδια για το θέμα αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να λυθεί το θέμα, τονίζοντας πως: «Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ανεχτώ και να αντέξω ότι παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν πηγαίνουν στο σχολείο τους που ίσως είναι και η μοναδική τους χαρά».

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 1.000 παιδιά με τους γονείς τους που αντιμετωπίζουν τον καθημερινό Γολγοθά, τα 130 είναι ΑμΕΑ! Για το ζήτημα αυτό μάλιστα, προχώρησαν σήμερα σε κινητοποιήσεις, μαθητές και γονείς, στα σχολεία των Πεύκων. Ωστόσο, όπως έγραψε χθες το GRTimes, εκτός από τα Πεύκα, ανάλογο ζήτημα έχεις προκύψει σε περιοχές των δήμων Πυλαίας Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης εξήγησε πως ενώ από το 2016-17 η τιμή για τα σχολικά δρομολόγια παραμένει σταθερή, η ενεργειακή κρίση έχει αυξήσει το κόστος, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι ανάδοχοι να τα θεωρούν ασύμφορα.

Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει επικαιροποίηση του μαθηματικού τύπου σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, κάτι το οποίο δεν έχει αλλάξει εδώ και δέκα χρόνια.

Παράλληλα, η κα Πατουλίδου τόνισε ότι το κόστος αυξάνεται και από την παρουσία της ειδικής συνοδού, ενώ σημείωσε την ανάγκη επέκτασης του ωραρίου, σε πλήρες. «Δεν μπορεί να απασχολείται για δύο ώρες, πρέπει να έχει πλήρες ωράριο, μιλάμε για ΑμΕΑ.», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την ταλαιπωρία που, όπως είπε, υπέστησαν χιλιάδες μαθητές της πόλης μετά την εσφαλμένη εγκύκλιο που εξέδωσε η υφυπουργός μεταφορών και υποδομών κ. Αλεξοπούλου στο «παρά πέντε» της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η οποία και «διορθώθηκε» μετά από τρεις ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πετάνε» τις τσάντες και αρχίζουν τις διαμαρτυρίες: Χωρίς λεωφορεία περίπου 1.000 μαθητές σε Κ. Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά τη Δευτέρα η παράδοση ψηφοδελτίων των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές

Θεσσαλονίκη: Έπεσε στο κενό όταν πήγε να μπει στο ασανσέρ, αλλά δεν υπήρχε θάλαμος 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ