Ελεύθεροι κι άλλοι πέντε ΠΑΟΚτσήδες για την οπαδική επίθεση σε τέσσερις φίλους του Άρη

Αθλητικά

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι 5 οπαδοί του ΠΑΟΚ, μετά τις απολογίες τους, για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε βάρος τεσσάρων φίλων του Άρη, μεταξύ των οποίων ήταν κι ένας 20χρονος που υπέστη βαρύτατο τραυματισμό και παρέμεινε σε κώμα επί 8 μέρες.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Το περιστατικό καταγράφηκε το καλοκαίρι του 2019, σ’ ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, κοντά στην Καμάρα.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Σε έναν επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής 1000 ευρώ ενώ άλλος ένας- που έχει την ιδιότητα του δικηγόρου- αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στην περιοχή αλλά δεν γνώριζαν και ούτε συμμετείχαν στην επίθεση.

Άλλοι 3 κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι, οι δύο με όρους και ο ένας χωρίς να του επιβληθεί κανένας όρος.

Οι 8 διώκονται για: Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά συναυτουργία. Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Διατάραξη κοινής ειρήνης. Παράνομη βία, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Κατοχή και χρησιμοποίηση αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Τα παραπάνω αδικήματα αναφέρεται ότι δεν συνδέονται με συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση αλλά έχουν έχουν σαφή αθλητική αναφορά και αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται σε αντιπαλότητα μεταξύ οπαδών αθλητικών ομάδων. Επιπλέον, κατηγορούνται για οπλοφορία και για οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 19 έως 26 χρόνων, φέρονται πως συμμετείχαν σε ομάδα αγνώστων που επιτέθηκε στους τέσσερις παθόντες – έναν 21χρονο, δύο δίδυμα αδέλφια, ηλικίας 19 χρόνων, κι έναν 20χρονο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την 25η Ιουλίου 2019, οι τέσσερις φίλαθλοι του Άρη αφού παρακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΛ Λεμεσού, που διεξήχθη στο πλαίσιο της διοργάνωσης Europa League, αποχώρησαν από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», επιβαίνοντας σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο. Οι παθόντες έγιναν στόχος γιατί φορούσαν κίτρινες μπλούζες με τα διακριτικά του Άρη.

Μετά την επίθεση, ο 20χρονος διαγνώστηκε πως υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, παραμένοντας διασωληνωμένος, σε κώμα και υπό μηχανική υποστήριξη, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έως τις 2 Αυγούστου, επί 8 μέρες. Άλλος ένας 19χρονος τραυματίστηκε στο χέρι ενώ οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Σχεδόν 20 λεπτά πριν την επίθεση παρατηρήθηκε ότι τουλάχιστον 12 άτομα προσέγγισαν το σημείο όπου μετέπειτα εκδηλώθηκε η επίθεση και έκαναν ύποπτες κινήσεις.

Κατά την αστυνομία, ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και οι 8 κατηγορούμενοι οι οποίοι είτε συμμετείχαν ενεργά στον ξυλοδαρμό των τεσσάρων Αρειανών είτε επόπτευαν τον χώρο, παρέχοντας συνδρομή στους δράστες της επίθεσης.

Οι εμπλεκόμενοι είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και σύχναζαν στα γραφείο του Σ.Φ “Θύρα 4”, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ελεύθεροι 3 ΠΑΟΚτσήδες για την επίθεση σε 4 φίλους του Άρη

Τους έσπασαν στο ξύλο για τις κίτρινες μπλούζες – Σε απολογία 8 οπαδοί του ΠΑΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ