“Πράσινο φως” και ΦΕΚ για το ΕΠΣ για την αξιοποίηση των Κεραμείων Αλλατίνη από την ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία

Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στο φιλόδοξο επενδυτικό project του γνωστού επιχειρηματία του τουρισμού και επίτιμου προέδρου της SANI/IKOS, Σταύρου Ανδρεάδη, στο ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο των Κεραμείων Αλλατίνη στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του μέσω της εταιρείας ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ (Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων).

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την αξιοποίηση του βιομηχανικού ακινήτου των Κεραμείων Αλλατίνη και προ μερικών ημερών δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι εμβαδού περίπου 81,5 στρεμμάτων και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό όριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της «Νοτιοανατολικής Πύλης Θεσσαλονίκης» .

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της ΣΤΑΝΤΑ είναι το συγκεκριμένο project να  αποτελέσει το νέο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, καθώς περιλαμβάνει τη δημιουργία κτηρίου ύψους 100 μ. δηλαδή ουρανοξύστη, καθώς επίσης τη δημιουργία χώρων πρασίνου και την αποκατάσταση και ήπια αξιοποίηση των επτά υφιστάμενων διατηρητέων κτηρίων.

Στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι επιτρέπεται μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτηρίων 100 μέτρα, όπως επίσης και ότι δεν επιτρέπεται για τα υφιστάμενα επτά διατηρητέα κτήρια η χρήση για κατοικία, τουριστικά καταλύματα και στάθμευση, ενώ καθορίζονται χρήσεις γης σε δύο ενότητες. Η πρώτη από αυτές  ορίζεται χρήση για ελεύθερους χώρους και αστικό πράσινο, όπως επίσης για κατασκευή υπόγειων χώρων πάρκινγκ, ενώ στη δεύτερη ορίζεται χρήση ως «Πολεοδομικό Κέντρο- Κεντρικές Λειτουργίας Πόλης» (κατοικίες, τουριστικές και εμπορικές χρήσεις, χώρους πολιτισμού κ.ο.κ.) Ο μέσος συντελεστής δόμησης είναι 0,80  και το μέγιστο ποσοστό κάλυψης 25% συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων διατηρητέων κτισμάτων.

Η διοίκηση της ΣΤΑΝΤΑ ΑΕΔΑ δήλωσε στο GRTimes ότι επιφυλάσσεται να δώσει πληροφορίες για το project και τον σχεδιασμό της με ανακοίνωσή της στο προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεραμεία Αλλατίνη: Πράσινο φως για την ΣΜΠΕ και το σχέδιο ανάπτυξης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ