ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Θερμικές κάμερες και drones στις μεγάλες ΒΙΠΕ της χώρας από το 2024 – Άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στις ΒΙΠΕ της Θεσσαλίας

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία

Θερμικές κάμερες και drones θα σηκώσει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. στις μεγάλες ΒΙΠΕ της χώρας από το 2024, προκειμένου να είναι πλήρως καλυμμένες με προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αθανάσιο Ψαθά.

Στο μεταξύ, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας σύμφωνα με τον κ.Ψαθά θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη ΒΙΠΕ Λαμίας και στη Β ΒΙΠΕ Βόλου, όπως επίσης και το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων στη ΒΙΠΕ Καρδίτσας.

Ο κ.Ψαθάς θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη τη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, όπως και τη ΒΙΠΕ Λαμίας, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές και να ανακοινώσει μέτρα στήριξης, καθώς επίσης και αντιπλημμυρικά έργα και έργα πυροπροστασίας.

Όσον αφορά την πυροπροστασία, στη ΒΙΠΕ Λαμίας η κατάσταση είναι καλύτερη, όπως διευκρινίζει ο CEO της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., διότι τη διαχείριση του νερού την έχει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, κατά συνέπεια έχει τον έλεγχο του δικτύου πυρόσβεσης, ενώ αντιθέτως στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου το νερό είναι του Δήμου και όταν ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα σταμάτησε και η τροφοδοσία της ΒΙΠΕ με νερό.

Πρόθεση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι – πάντοτε σύμφωνα με τον κ.Ψαθά – να πάρει το νερό από τον Δήμο Βόλου άμεσα και να στήσει δικό της δίκτυο πυρόσβεσης με υδατοδεξαμενές και γεννήτριες, ώστε αυτό να μην επηρεάζεται από ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος. «Οπότε του χρόνου πιστεύω ότι η Β ‘ ΒΙΠΕ Βόλου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πυροπροστασίας», τονίζει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Επέκταση της ΒΙΠΕ Σίνδου κατά 400 + 600 στρέμματα – Στο πλάνο η δημιουργία νέων ΒΙΠΕ σε Β.Ελλάδα και Θεσσαλία

Mνημόνιο συνεργασίας ΟΣΕ και ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ