Ράλλυ Ιταλίας: Προβάδισμα για Λάπι

Αυτοκίνητο

Ο Εσαπέκα Λάπι ήταν ταχύτερος όλων στην υπερειδική με την οποία άνοιξε η αυλαία του Ράλλυ Σαρδηνίας. Οι Τάνακ και Νεβίλ συμπλήρωσαν το top-3 της πρώτης ημέρας.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο φετινός αγώνας στην Σαρδηνία θα είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος λόγω των καιρικών συνθηκών.

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα βροχής στη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών. Κατά συνέπεια -και αναλόγως του εάν και πότε βρέξει- η σειρά εκκίνησης κάθε ειδικής μπορεί να εξυψώσει ή να… καταποντίσει διαφορετικούς οδηγούς. Πάντως σήμερα ο Λάπι οδήγησε περίφημα και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση από τον Τάνακ για δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Επίσης πολύ κοντά στον χρόνο του Λάπι ήταν και ο νούμερο 1 της Hyundai, Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο αργότερος από τον teammate του. Τα Toyota των Κατσούτα και Ροβανπέρα συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Πίσω τους πήρε κατάταξη ο Σεμπαστιέν Οζιέ ο οποίος στην Σαρδηνία επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. «Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας» προέβλεψε ο Γάλλος. «Δύσκολο τερέν αλλά και δύσκολος καιρός. Ωστόσο η πρόκληση είναι μεγάλη και ανυπομονώ για τη συνέχεια» συμπλήρωσε.

Η αυριανή δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές. Η πιο κρίσιμη ημέρα του αγώνα, όμως, θα είναι το Σάββατο. Τότε τα πληρώματα θα πρέπει να καλύψουν την μεγαλύτερη απόσταση στον αγώνα. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις καιρικές συνθήκες οι οποίες μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.


Η πρώτη δεκάδα μετά το τέλος της πρώτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς θριαμβεύει!
Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο πρωταθλητής επιστρέφει!
Που θα εμφανιστεί πάλι το Ford Fiesta των 650 ίππων;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ