Υπόθεση Μαντλίν: Ζωντάνεψε ξανά το θρίλερ της Πορτογαλίας

Κόσμος

Μια σχεδόν ξεχασμένη από τον πολύ κόσμο υπόθεση αναμοχλεύεται με αστυνομικές έρευνες στην Πορτογαλία: πρόκειται για την προ 16 ετών εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν ΜανΚαν από το δωμάτιο της εξοχικής κατοικίας όπου είχε καταλύσει με τους γονείς της, στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ.

Το βράδυ της 3ης Μαΐου 2007 το παιδί κοιμόταν στο κρεβάτι του, δίπλα στα δίχρονα δίδυμα αδελφάκια του, ενώ οι γονείς του έτρωγαν σε παρακείμενη ταβέρνα. Η μητέρα τους επέστρεψε στο δωμάτιο κατά τις 10 και είδε ότι η Μαντλίν έλειπε. Το παράθυρο της κάμαρας ήταν ανοιχτό.

Οι τωρινές έρευνες ήταν τριήμερες και επικεντρώθηκαν σε έναν απομακρυσμένο ταμιευτήρα ομβρίων. Κατά τις πληροφορίες των πορτογαλικών μέσων, εκεί βρέθηκαν κάποια στοιχεία που σχετίζονται με την εξαφάνιση του παιδιού. Η απόσταση του σημείου από το δωμάτιο του 2007 είναι περί τα 50 χιλιόμετρα.

Τον ταμιευτήρα επισκέφτηκε λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού ένας σεσημασμένος παιδεραστής, γερμανός υπήκοος, ο οποίος πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για άλλη υπόθεση. Το υλικό που συγκέντρωσαν τα ερευνητικά συνεργεία ήδη εστάλη σε πραγματογνώμονα και θα αποσταλεί στη Γερμανία.

Πολυπληθή ήταν τα πολυεθνικά αστυνομικά κλιμάκια που σάρωσαν τα χωράφια δίπλα από τον ταμιευτήρα (REUTERS/Luis Ferreira)

Οπως αποκαλύφθηκε, η αναζωπύρωση των ερευνών οφείλεται στις πληροφορίες που έδωσε ένας κατάδικος. Είπε ότι ο εν λόγω παιδεραστής, Κρίστιαν Μπρέκνερ, είχε δώσει σε δύο συνεργούς του να εξαφανίσουν στον ταμιευτήρα μια βιντεοκάμερα με την οποία είχε καταγράψει ο ίδιος τους βιασμούς δύο γυναικών. Μαζί με αυτή την κάμερα, η αστυνομία αναζήτησε και ένα όπλο. Στις έρευνες, που κινήθηκαν από γερμανική πρωτοβουλία, συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από την Πορτογαλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, σκύλοι-ανιχνευτές, συνεργεία ανασκαφής και drones.

Το 2020 οι Γερμανοί κοινοποίησαν την πληροφορία ότι θεωρούν τον Μπρέκνερ ύποπτο για τη δολοφονία της Μαντλίν, ωστόσο δεν του απήγγειλαν καμία κατηγορία. Γεγονός είναι, πάντως, ότι ο 45χρονος παιδεραστής βρισκόταν στο Πράια ντα Λουζ το 2007. Οπως και το 2005, εξάλλου, όταν βίασε μια 72χρονη γυναίκα – αυτός είναι και ο λόγος της φυλάκισής του. Η Μαντλίν, αν ζούσε, θα ήταν σήμερα 20 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ