Σκέρτσος για Τσίπρα: Λέει πως κάνει αυτοκριτική αλλά του φταίνε όλοι οι άλλοι

Πολιτική

«“Και στραβός είναι ο γιαλός και τυφλός είναι ο λαός”. Αυτό ουσιαστικά μας είπε στην αποψινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την αυτοκριτική που δεν κατάφερε να κάνει μέσα σε 4 χρόνια», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Ακης Σκέρτσος σε δήλωσή του για την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σε μια ομιλία, όλα όσα έλεγε τέσσερα χρόνια ως αντιπολίτευση και διατυμπάνιζε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν θα σταθούμε στα συνήθη ψέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού, ή στις “μαύρες” προοπτικές της χώρας αν δεν τον ψηφίσουν. Εξάλλου οι πολίτες του απάντησαν στην κάλπη. Και θα το επαναλάβουν.

»Προσέθεσε όμως στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ άλλη μια εξαιρετικότητα. Να λέει πως κάνει αυτοκριτική, πως στοχάζεται κι αναστοχάζεται και αμέσως μετά να επαναλαμβάνει μονότονα πως φταίνε όλοι οι άλλοι: Τα κόμματα που δεν συνήργησαν στην απλή αναλογική, οι “ολιγάρχες” που ποτέ δεν κατονομάζει, και φυσικά ο “αλαζονικός ηγεμόνας” Μητσοτάκης. Και πάνω απ’ όλα, ότι φταίνε οι πολίτες. Γιατί έγιναν κατά τον ίδιο πιο συντηρητικοί».

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας άφησε αναπάντητα «τα πιο κρίσιμα ερωτήματα», όπως «γιατί δεν στηρίζει εθνικές πολιτικές σαν τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο», «γιατί στηρίζει και υποστηρίζει ακόμη τον τοξικό κ. Πολάκη» και «γιατί δεν εκτέλεσε το ελάχιστο χρέος του στη δημοκρατία, με το να μην συμμετέχει στο μέτωπο για τον αποκλεισμό του κόμματος της εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη», συνέχισε ο κ. Σκέρτσος.

«Για αυτά και πολλά ακόμη δεν μίλησε ούτε και επέτρεψε στα στελέχη του κόμματός του να μιλήσουν, τα οποία προέτρεψε να υποβάλλουν γραπτώς τις σκέψεις τους», επισήμανε, σχολιάζοντας αυτή τη φορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε παρακάτω).

«Από τα παραπάνω συνάγουμε, λοιπόν, ότι η περίοδος πραγματικής αυτοκριτικής και ενδοσκόπησης θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς, μέχρι να ολοκληρωθεί, η Ελλάδα θα συνεχίσει να κοιτάει σταθερά, τολμηρά, μπροστά», κατέληξε.

Μονόλογος

Το ΑΠΕ ΜΠΕ μετέδωσε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε χωρίς να ακολουθήσουν άλλες ομιλίες.

Κομματικές πηγές που επικαλέστηκε το Πρακτορείο ανέφερεαν ότι το Εκτελεστικό Γραφείο «πρότεινε να μην γίνουν ομιλίες σήμερα».

Ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την άποψή του να γίνει συζήτηση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ωστόσο ψηφίστηκε η πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου «με μεγάλη πλειοψηφία» και αποφασίστηκε όσα από τα μέλη της Κ.Ε. το επιθυμούν να στείλουν τις θέσεις τους γραπτώς.

Σημειώνεται ότι η ίδια η ομιλία του κ. Τσίπρα ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και όχι στις 17:00, όπως είχε προαναγγελθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ