Το Volvo EX30 θα είναι ένα από τα πιο «πράσινα» SUV

Αυτοκίνητο
Το Volvo EX30 θα είναι ένα από τα πιο «πράσινα» SUV | NewsAuto.grΝΕΑ

  • newsautoteam


Δεν είναι μόνο ένα ηλεκτρικό SUV, αλλά έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει το μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα από κάθε άλλο μοντέλο της Volvo μέχρι σήμερα.

«Το νέο μας EX30 είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα», λέει ο επικεφαλής βιωσιμότητας, Άντερς Κέρμπεργκ.

Με ποιον τρόπο κατάφερε η Volvo να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα του EX30 κατά 75% σε σχέση με τα τρέχοντα ηλεκτρικά της μοντέλα;

Καταρχάς, σχεδιάζοντας ένα μικρότερο αυτοκίνητο απαιτούνται λιγότερα υλικά για την κατασκευή του. Με δεδομένο ότι το αλουμίνιο και ο χάλυβας είναι από τα υλικά που συνεισφέρουν περισσότερο στις εκπομπές CO2 που συνδέονται με την παραγωγή το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσοστό που είναι ανακυκλωμένο. Περίπου το 1/4 του συνόλου του αλουμινίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του αυτοκινήτου είναι ανακυκλωμένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για περίπου το 17% όλου του χάλυβα, κάτι που μειώνει περαιτέρω την περιβαλλοντική επίπτωση από αυτά τα υλικά.

Η ίδια προσέγγιση εφαρμόζεται και στο εσωτερικό, καθώς το πιο βιώσιμο εξάρτημα είναι το εξάρτημα που δεν υφίσταται. Με οδηγό τη βελτιστοποίηση ως αρχή βιώσιμης σχεδίασης για το εσωτερικό του Volvo EX30, οι σχεδιαστές κατάφεραν να συγκεντρώνουν σε ένα εξάρτημα πολλαπλές λειτουργίες. Αυτό μειώνει τον αριθμό των τμημάτων που χρειάζονται στο εσωτερικό χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το Volvo EX30 αποτελούν επίσης συνεισφορά σε μία πιο βιώσιμη προσέγγιση για τη δημιουργία νέων αυτοκινήτων. Περίπου το 17% όλων των πλαστικών του αυτοκινήτου, από εξαρτήματα του εσωτερικού έως τους προφυλακτήρες, είναι ανακυκλωμένα – πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ όλων των αυτοκινήτων Volvo έως σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo EX30: Όλα όσα γνωρίζουμε για το μικρό ηλεκτρικό SUV
Γιατί καθυστερούν τα Volvo EX90 και Polestar 3;
Το Volvo EX30 προσέχει τους ποδηλάτες (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ