Έκθεση BEYOND: “Τι ωραίο μέλλον έχουμε να ζήσουμε! ” – Στρατηγικός ο ρόλος της Πληροφορικής στην ελληνική οικονομία

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία Τεχνολογία

«Τι ωραίο μέλλον έχουμε να ζήσουμε! Σας ζηλεύω εσάς του χώρου. Τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι τα καλύτερα που έχετε φανταστεί!», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το πάνελ εκδήλωσης με θέμα «Νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ο ρόλος τους στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Πληροφορικής BEYOND στη ΔΕΘ.

Η παραπάνω αισιόδοξη πρόβλεψη ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης στο ερώτημα που του έθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Τάσος Τζήκας, για το αν η Πληροφορική μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην ελληνική οικονομία, ενώ πρόσθεσε με έμφαση ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου θα βρουν ανοιχτές πόρτες  στη νέα Κυβέρνηση – εφόσον η επόμενη κάλπη όπως σημείωσε επιβεβαιώσει τη μεγάλη νίκη της ΝΔ – και η νέα Κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε να φτιάξει το κατάλληλο περιβάλλον για τη δουλειά τους.

Στρατηγικός ρόλος

Θετικές και αισιόδοξες ήταν οι απαντήσεις, εξάλλου, στο ίδιο ερώτημα όλων των συμμετεχόντων στο ίδιο πάνελ, που στο σύνολό τους είναι κορυφαίοι επιχειρηματίες ή/και επικεφαλής φορέων του κλάδου, συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ομίλου Quest και πρώην πρόεδρος του ΣΕΠΕ και του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και επίσης πρώην πρόεδρος του ΣΕΠΕ, πρώην υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης, ο πρόεδρος της Deloitte Θεσσαλονίκης και partner της εταιρείας, Βασίλης Καφάτος και ο πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Τζωρτζάκης γνωστοποίησε ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ετοιμάζει fund για τη χρηματοδότηση πατεντών και φέρνει σε επαφή Έλληνες επιχειρηματίες με venture capitals από το εξωτερικό μέσω του “inno agora”, ενώ ο κ.Καφάτος τόνισε ότι η Deloitte αριθμεί ήδη στη Θεσσαλονίκη 1.100 επιστήμονες πληροφορικής όπως και ότι η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό με τεράστιο «spill over effect», απευθύνοντας πρόσκληση για επενδύσεις στο ταλέντο.

¨Ήρθε η ώρα να σταματήσει να είναι η Ελλάδα μονοθεματική – μόνο τουρισμός – και να αποκτήσει η Πληροφορική στρατηγικό ρόλο στη χώρα και την εθνική οικονομία, τόνισε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. και επίσης πρώην πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BEYOND 2023: Από αύριο και έως τις 26 Μαΐου το διεθνές πολυγεγονός καινοτομίας και τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Η ΠΕΔΚΜ στην Beyond – Ομάδες της πόλης παρουσιάζουν τεχνολογικά επιτεύγματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ