Δανάη Μπάρκα: Η στιγμή που έχασε την πίστη της – «Έφυγε στα χέρια μου»

LIFESTYLE

Για την στιγμή που έχασε την πίστη της στη θρησκεία μίλησε η Δανάη Μπάρκα στον «αέρα» της εκπομπής «Πάμε Δανάη» του Mega το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (11/04). Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην περίοδο που ο πολυαγαπημένος της παππούς έφυγε από τη ζωή και εκείνη κλονίστηκε από την συγκεκριμένη απώλεια.

«Έχω ξαναμοιραστεί τη σκέψη μου σε σχέση με τη θρησκεία, είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει. Ωστόσο, είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που πέρασα από 40 κύματα» ανέφερε αρχικά η Δανάη Μπάρκα στους συνεργάτες της.

Στην συνέχεια, είπε: «Επειδή το Πάσχα ήταν η αγαπημένη γιορτή του παππού μου, ήταν ένας άνθρωπος βαθιά θρήσκος και πάντα με έπαιρνε από μικρή να με πάει στις εκκλησίες, να ακολουθήσουμε όλα τα εθιμοτυπικά. Ενώ με είχε μάθει να πιστεύω, όταν τον έχασα, είχα κλονιστεί πάρα πολύ. Έλεγα, αν όντως υπάρχει μια υπερδύναμη που εμείς τον βαφτίσουμε Θεό, γιατί μου τον πήρε ενώ ξέρει ότι τον αγαπάω; Ειδικά τους πρώτους μήνες που δεν το είχα συνειδητοποιήσει καθόλου –ποτέ δεν το συνειδητοποιείς αυτό, απλά μαθαίνεις να ζεις- έλεγα ότι δεν θα ξαναπιστέψω, δεν πιστεύω πια. Γιατί αφού είμαι καλός άνθρωπος μου πήρε κάτι τόσο σημαντικό από τη ζωή μου;».

Στο τέλος της εξομολόγησής της, η Δανάη Μπάρκα σχολίασε: «Μετά, περνώντας ο καιρός, είδα ότι υπάρχει και κάτι καλό, ότι έφυγε στα χέρια μου, ήμουν το τελευταίο χέρι που κράτησε, έφυγε χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με πάρα πολύ αγάπη… μετά είπα ας ελπίσουμε σε κάτι καλό. Στις αδύναμες στιγμές μας, αν μη τι άλλο ας έχουμε κάτι να κρατηθούμε. Αν αυτό το λέμε Θεό, όπως θέλει ο καθένας το βαφτίζει. Εϊναι τόσο αναγκαίο στις δύσκολες στιγμές να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι για κάποιο λόγο γίνονται όλα και οι άνθρωποί μας κάπου πάνε και μπορεί να τους ξανασυναντήσουμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ