Παύλος Πολάκης: Παραμένει, τελικά, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!

Πολιτική

Η επιστολή του Παύλου Πολάκη –με την οποία κατά βάση ανακαλείται η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα από τον ίδιο, όχι οι προγραφές δημοσιογράφων, δικαστικών κ.α.– φαίνεται πως ήταν αρκετή για την αλλαγή κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του κρητικού βουλευτή στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια της την εισήγηση δύο άλλων κομματικών οργάνων για μη συμμετοχή του κρητικού βουλευτή στα ψηφοδέλτια, και ενώ εκκρεμούσε η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την ανάρτηση η οποία προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από κόμματα και φορείς.

Αλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την καθαίρεσή του από τον Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, και για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Πολύ περισσότερο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να εισηγείται όχι μόνο την απομάκρυνση Πολάκη αλλά τη διαγραφή του από το κόμμα.

Της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας –η οποία απομένει απλώς να επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή– είχε προηγηθεί μια διαφορετική τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, για τη «γενναία επιστολή αυτοκριτικής» η οποία ανάγκασε, όπως είπε, το κόμμα να επανεκτιμήσει τις αρχικές προθέσεις του.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τα οποία είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, υποδέχθηκαν την εξέλιξη με επικριτικά σχόλια.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας:

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Πιο ενωμένοι από ποτέ»

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης έκανε ένα πρώτο σχόλιο για τις εξελίξεις, κατά την προσφιλή του μέθοδο: αναρτώντας post στο Facebook.

Ο βουλευτής ανέβασε μια φωτογραφία του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεκριμένα, την οποία συνόδευσε με το παρακάτω σύντομο μήνυμα:

«Μαζί για τη μεγάλη νίκη!

Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Για να ανασάνει η χώρα!

Για δικαιοσύνη παντού!

ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…

ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ