Γέφυρα Σερβίων: Έκτακτη σύσκεψη για τις μετακινήσεις – Πάνω από 1 ώρα η εναλλακτική διαδρομή για τους μαθητές!

Ελλάδα Παιδεία

Σε έκτακτη σύσκεψη προχώρησε σήμερα, Παρασκευή (17/3) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους φορείς ώστε να βρεθούν λύσεις για τις μετακινήσεις πολιτών, μαθητών, αλλά και επαγγελματιών, λόγω των έκτακτων εργασιών αποκατάστασης στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων.

Στο μεταξύ από χθες (17/3) το βράδυ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, απαγορεύτηκε η διέλευση παντός τύπου οχημάτων από την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, έπειτα από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει συνεχής διεύρυνση των ρωγματώσεων στους τένοντες της γέφυρας με κίνδυνο την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σήμερα, Παρασκευή να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη (σ.σ. η οποία είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη) μεταξύ της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και των αρμόδιων για τις μετακινήσεις φορέων ώστε να μην ταλαιπωρηθούν πολίτες, μαθητές και επαγγελματίες από το ολικό κλείσιμο της γέφυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γέφυρα Σερβίων: Έκλεισε για όλα τα οχήματα – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (VIDEO)

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν «πέσει» προτάσεις, ώστε να λυθεί η διέλευση των αυτοκινήτων από εναλλακτικές διαδρομές, αλλά και η μεταφορά των μαθητών από τις γύρω περιοχές. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις φέρεται ότι θα οριστικοποιηθούν σήμερα το απόγευμα, γιατί θα υπάρξουν εκ νέου συναντήσεις και με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, σε «Οδύσσεια» φαίνεται πως θα εξελιχθεί η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, μετά την παραπάνω ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η διαδρομή που θ’ ακολουθεί το σχολικό λεωφορείο, δηλαδή από το Ρύμνιο, είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, το δρομολόγιο θα ξεπερνά τη μία ώρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές είτε να χάνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους είτε να ξεκινούν από το σπίτι τους αρκετά νωρίτερα, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας.

Να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη λύση είναι μονόδρομος, διότι οι ενναλακτικές διαδρομές δεν έχουν «χαρακτηριστεί» ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Γέφυρα Σερβίων: Έκλεισε για όλα τα οχήματα – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (VIDEO)

Κλείνει άμεσα η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων ύστερα από πληροφορίες για διεύρυνση των ρωγμών

Σε κρίσιμη κατάσταση η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – «Οδύσσεια»… για μαθητές η μετακίνηση προς το σχολείο

Κοζάνη: Σοβαρό πρόβλημα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων–Πότε θα αποκατασταθεί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ