- newsautoteam

Σε ισχύ παραμένει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη…
…για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.
Το βράδυ μάλιστα χιόνισε στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Σοχό, ενώ στον Χορτιάτη, έκαναν την εμφάνισή τους και εκχιονιστικά.
Ουσιαστικά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, αυτά τα φαινόμενα είναι και το φινάλε για τον χειμώνα του 2023…
Ο καιρός σήμερα
Σύμφωνα με την ΕΜΥ
Aναμένονται βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα και στο νότιο Αιγαίο. Οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη αναμένεται να είναι τοπικά έντονες και να έχουν διάρκεια. Στο Νότιο Αιγαίο οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια, αλλά θα διατηρηθούν στα νότια νησιωτικά τμήματα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 14-16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 6-7 μποφόρ.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και από το μεσημέρι 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και το απόγευμα θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρά, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική και ανατολική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και από το μεσημέρι στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, τοπικά 7 και από το μεσημέρι στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Το Σαββατοκύριακο, γενικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδα.
Αιθριος θα είναι στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη…
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-03-2023
Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και στα νότια Δωδεκάνησα όπου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-03-2023
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto