Χάρι Πότερ: Έρχεται νέο νόμισμα με το πρώτο πορτρέτο του Καρόλου και τον Άλμπους Ντάμπλντορ – Μόνο για… λίγους

LIFESTYLE

Ένα νόμισμα με τον καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ (Albus Dumbledore), τον φανταστικό χαρακτήρα της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ θα κυκλοφορήσει από το Βασιλικό Βρετανικό Νομισματοκοπείο. Είναι το τρίτο νόμισμα που θα παρουσιαστεί με αφορμή την 25η επέτειο έκδοσης του βιβλίου «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».  Το νέο νόμισμα έχει το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου από την μία πλευρά ενώ στα δύο προηγούμενα νομίσματα της συλλογής απεικονίζεται η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Σύμφωνα με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ σε 86 χώρες έχουν αγοράσει μέχρι στιγμής ένα τουλάχιστον νόμισμα της σειράς.

 «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μαγευτική συλλογή νομισμάτων του Χάρι Πότερ με τον καθηγητήΆλμπους Ντάμπλντορ να παρουσιάζει τα δικά του νομίσματα 50p. Η συλλογή νομισμάτων Χάρι Πότερ του Βασιλικού Νομισματοκοπείου έχει γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των συλλεκτών σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο επειδή τα βιβλία αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά επειδή η συλλογή κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό και θα έχει μια αλλαγή στο πορτρέτο κατά τη διάρκεια της σειράς», δήλωσε μεταξύ άλλων η διευθύντρια συλλεκτικών υπηρεσιών Ρεμπέκα Μόργκαν.

 Ορισμένα από τα κέρματα της συλλογής είναι έγχρωμα και κάποια έχουν ένα ιδιαίτερο «χαρακτηριστικό» όταν περιστρέφονται στο φως, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ