Τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού με μηνύματα κατά της βίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αθλητικά Ελλάδα

Εκπρόσωποι όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και φυσικά της οικογένειας του Άρη έδωσαν το παρών στο τρισάγιο που τελέστηκε πριν από λίγο, με πρωτοβουλία του Α.Σ της κιτρινόμαυρης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Πλήθος κόσμου αποτίει φόρο τιμής από νωρίς σήμερα το πρωί, στο σημείο όπου ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, έχασε ακριβώς πριν από ένα χρόνο τη ζωή του, από τα δολοφονικά χτυπήματα της ομάδας των 12.

Αθλητές του Άρη, του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων από πολλά αθλήματα, παλαίμαχοι αλλά και απλός κόσμος παρακολούθησαν σιωπηρά το τρισάγιο που τελέσθηκε στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδη Καμπανού και Πλαστήρα, με πρωτοβουλία του Α.Σ Άρη.

Από το σημείο που για μία ακόμη φορά πλημμύρισε από φανέλες και άλλα αναμνηστικά από ομάδες, μαζί με τα κεράκια και τα λουλούδια, όλοι ευχήθηκαν ο 19χρονος να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και το όνομά του να μην ξεχαστεί ποτέ.

Παράλληλα, έστειλαν μηνύματα ενότητας, επισημαίνοντας ότι στον αθλητισμό κανένας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον άλλον.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, εικόνες από το τρισάγιο, από τα λουλούδια που κατέθεσαν αθλητές της ομάδας πυγμαχίας του ΠΑΟΚ, αλλά και δηλώσεις του γενικού αρχηγού της ομάδας πυγμαχίας του Α.Σ ΠΑΟΚ, Μιχάλη Βαρουσιάδη, του Γιάννη Βένου, προέδρου Παλαιμάχων του Άρη, του Νίκου Ζεϊμπεκη, αντιδημάρχου Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Μάριος Σιαμπάνης, τερματοφύλακας της ομάδας του Άρη.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Άλκη

Αρχικά, οπαδοί, παιδιά και οικογένειες θα συγκεντρωθούν στις 18.00 μ.μ. στον τόπο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, μεταξύ των οδών Νικ. Πλαστήρα και Άλκη Καμπανού (πρώην Θεοδ. Γαζή). Εκεί η Δομή θα προβεί σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού.

Στη συνέχεια, η πορεία θα κατευθυνθεί στις 19.00 μ.μ., στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας (απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο). Εκεί είναι το ραντεβού με όλους τους συλλόγους, αθλητές, πολίτες που δεν θα βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας.

Τέλος, μέσω της Λεωφόρου Στρατού η πορεία θα καταλήξει στο μνημείο του Λευκού Πύργου. Εκεί θα υπάρξει προβολή φωτογραφιών του Άλκη, φωτογραφιών από ενέργειες που έγιναν στη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και από ενέργειες της Δομής. Επίσης θα υπάρξει και ένα δρώμενο μπροστά στο Λευκό Πύργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ