Κοέν σε Δένδια: Το Ισραήλ υποστηρίζει την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Πολιτική

Στη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ επαναβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο ισραηλινός ομόλογός του, Ελι Κοέν.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών του εβραϊκού κράτους επανέλαβε ότι το Ισραήλ  υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Οι όποιες διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας, ανέφερε, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη φιλία της Ελλάδας προς το Ισραήλ, δηλώνοντας βέβαιος πως η σημερινή επίσκεψη του κ. Δένδια θα αποτελέσει ένα ακόμη ισχυρό θεμέλιο.

Ελλάδα και  Ισραήλ, υπογράμμισε ο κ. Κοέν,  εκπληρώνουν έναν σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου, αναφερόμενος στη στενή συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών και την αλληλεγγύη σε περιόδους ειρήνης και κρίσης. Δεν είναι μόνο στενοί γείτονες, αλλά μοιράζονται βαθιά συμφέροντα και αξίες και μία βαθιά στρατηγική οικονομική συνεργασία.

Προσφωνόντας τον Νίκο Δένδια «φίλε μου»,  ο Ελι Κοέν σημείωσε πως είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας τον οποίο φιλοξενεί στο ισραηλινό ΥΠΕΞ και αυτό -τόνισε- δεν είναι σύμπτωση, αλλά αντανακλά τις στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είπε ότι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία που ενισχύει περαιτέρω και ισχυροποιεί τους δεσμούς των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ενέργειας, της ασφάλειας, της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Σημείωσε επίσης την αύξηση τπου καταγράφεται στο διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ