Η Toyota παραμένει στην κορυφή

Αυτοκίνητο
Η Toyota παραμένει στην κορυφή | NewsAuto.grΝΕΑ

  • newsautoteam


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων για το 2022. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε για ακόμα μία φορά η Toyota.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων για το 2022, η Toyota παρέμεινε στην πρώτη θέση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, παγκοσμίως.

Μάλιστα, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά όπου η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, σε μια περίοδο η οποία χαρακτηρίστηκε από πολύ σημαντικά γεγονότα που αφορούσαν (και εξακολουθούν να επηρεάζουν) την παγκόσμια υγεία, όπως και από τις δυσκολίες τροφοδοσίας σε πρώτες ύλες και εξαρτήματα για την παραγωγική διαδικασία.

Αναλυτικότερα, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, πέρυσι η Toyota πούλησε συνολικά 10,5 εκατομμύρια αυτοκίνητά της. Σε αυτό το νούμερο, εκτός από τα δικά της μοντέλα, συμπεριλαμβάνονται και αυτά της Daihatsu και της εταιρείας φορτηγών Hino, οι οποίες ανήκουν στον ιαπωνικό κολοσσό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Toyota, ποσοστιαία, οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις της σημείωσαν μείωση μόλις 0,1% συγκριτικά με αυτές του 2021.

Αυτό οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων στις χώρες εκτός της Ιαπωνίας, στις οποίες έφτασαν τα 8,6 εκατομμύρια. Αντιθέτως, στην ιαπωνική αγορά οι πωλήσεις της ήταν 1,9 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 9,6% συγκριτικά με αυτές του 2021, εκεί.

Τέλος, πέρυσι, στη δεύτερη θέση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων παγκοσμίως βρέθηκε ο Όμιλος Volkswagen, με 8,3 εκατομμύρια οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Prius Plug in Hybrid στην Αττική
O Akio Toyoda δεν είναι πια πρόεδρος
Κάποιος «ακούμπησε» 140.000 ευρώ για ένα Toyota GRMN Yaris!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ