ΙΣΑ: Εφαρμογή του νόμου που διέπει τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων για την ασφάλεια των αθλουμένων

Αθλητικά Ελλάδα Υγεία

Την ανησυχία του για τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και τονίζει την ανάγκη να εφαρμόζεται αυστηρά, ο Νόμος που διέπει τη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων και Ομάδων.

“Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν χρέη ιατρού αγώνων, άλλοι επιστημονικοί κλάδοι, πρακτική που αποτελεί παραβίαση του νόμου και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των αθλητών”, αναφέρει ο ΙΣΑ και τονίζει ότι εκ του νόμου προβλέπεται η παρουσία ιατρού αγώνων, σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και η διασφάλιση των μέσων ανάνηψης (απινιδωτές) και η εκπαίδευση του προσωπικού, για τη χρησιμοποίησή τους.

Επίσης, υπογραμμίζει, είναι επιβεβλημένο, για την συμμετοχή σε κάθε άθλημα να προσκομίζεται ιατρική γνωμάτευση, η οποία θα βεβαιώνει ότι οι αθλούμενοι είναι υγιείς, δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικών εξετάσεων και μπορούν να ασκηθούν.

«Καλούμε τα αθλητικά σωματεία να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όσα προβλέπει ο νόμος ,για τη διασφάλιση της υγείας των αθλούμενων. Η άθληση είναι προϋπόθεση της σωματικής και της ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να εφαρμόζονται όλα όσα διασφαλίζουν ότι θα είναι ασφαλείς οι αθλούμενοι όλων των ηλικιών», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπουργείο Τουρισμού: Τιμητική διάκριση στον πρόεδρο της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιο

Τσίπρας: Δηλώσεις στο Ζάππειο για τον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ

Η Σάκκαρη «έπεσε» στο Νο 7 του κόσμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ