Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην επιστολή Ράμμου ονόματα δεν υπήρχαν, πού τα βρήκατε;

Πολιτική

Στους χαρακτηρισμούς («ένοχος ή βλαξ») που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε στην ομιλία του στη Βουλή πριν από την ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και έπειτα από έναν σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι πλέον αποδεικνύεται ότι ονόματα παρακολουθούμενων στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, δεν υπήρχαν.

«Ηρθατε κραδαίνοντας έναν φάκελο», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, «έγραφε απόρρητος. Ετσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε», προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης.

«Εχω μια απορία: Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και όχι εγώ; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσετε. Γιατί δεν έγινα ποτέ αποδέκτης αυτών των πληροφοριών; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεστε; Εσείς έχετε τα στοιχεία ,όχι εγώ»,  ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «όλα όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας είχαν δημοσιευτεί και πριν αναλάβει ο Τσίπρας τα θρυλούμενα στοιχεία ήταν πρωτοσέλιδα σε τρία έντυπα και ιστοσελίδες, προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ«.

«Είτε λοιπόν υπήρξαν διαρροές απορρητων πληροφοριών από την ΑΔΑΕ είτε ο κ. Τσίπρας επέβαλε τα ονόματα. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι που διέρρεαν μέσα από την ΑΔΑΕ στοιχεία», σημείωσε και επέμεινε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι εκτός πλαισίου που ορίζεται από το Σύνταγμα και τον εκτελεστικό νόμο.

«Η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για να παραλειφθεί  με άκρως θεατρικό τρόπο ο διαβόητος φάκελος μοιάζει άκρως προβληματική. Όπως έχετε ομολογήσει αυτή συντάχθηκε κατόπιν αιτήματός σας. Το εμπλουτίσατε λέει με άλλα στοιχεία. Ο ιδρυτικός νόμος της ανεξάρτητης Αρχής αναφέρει ότι υπεισέρχεται μόνο στον έλεγχο και για τον πρόεδρό της, ενημερώνει για θέματα άρσης απορρήτου τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς και τον υπουργό της Δικαιοσύνης. Ασφαλώς η γενική διατύπωση για ενημέρωση επί θεμάτων απορρήτου κάθε άλλο παρά παραπέμπει στη δημοσιοποίηση ονομάτων και τηλεφώνων. Από συστάσεως της η Αρχή και ο επικεφαλής της ενημέρωναν πάντα τη Βουλή παρέχοντας γενική ενημέρωση και ποτέ δεν έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση. Και τώρα είναι αμφίβολο αν έχει υπάρξει, καθώς ονόματα στην επιστολή δεν υπήρχαν. Η Αρχή είναι όργανο της Διοίκησης και όχι της Δικαιοσύνης. Ο κ. Ράμμος δεν είναι δικαστής, είναι τέως δικαστής, μέρος της Διοίκησης, όχι της Δικαιοσύνης, δεν δικάζει (στο σημείο αυτό ακούστηκαν παρεμβάσεις με επίκληση του Βαγγέλη Βενιζέλου). Να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε – τον αγαπήσατε τον κ. Βενιζέλο ξαφνικά αφού τον κρεμάσατε στα μανταλάκια…

»Ας υποθέσουμε ότι η διαδικασία την οποία επιλέξατε γινόταν κανόνας. Τότε κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να στέλνει στην ΑΔΑΕ καταλόγους με ονόματα, εκείνη στην συνέχεια θα ελέγχει τους παρόχους, θα δίνει τα στοιχεία στα κόμματα και εκείνα θα ενημερώνουν το πανελλήνιο. Αυτό θέλετε;» ρώτησε τον κ. Τσίπρα ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους. Σας ερωτώ αν εμπιστεύεστε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή αν επικρατεί η αντίθετη άποψη. Είναι απαράδεκτες τέτοιες εκφράσεις για τους δικαστές. Η ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης απαιτεί σεβασμό στους δικαστές».

«Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που του έστειλα εγώ. Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες», παρενέβη ο κ. Τσίπρας, με τον Πρωθυπουργό να επανέρχεται λέγοντας ότι με τη φάση του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι στην επιστολή που έλαβε, δεν υπήρχαν ονόματα.

«Καταλάβαμε, καταλάβαμε. Επιβεβαίωσε ο κ.Τσίπρας ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Ευχαριστούμε πολύ», πήρε τον λόγο ο Πρωθυπουργός, «και πώς να υπήρχαν», τόνισε, αφού στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος, έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε, και ονόματα δεν υπάρχουν. Ενα – ένα αποδομούνται τα επιχειρήματα».

«Η Δημοκρατία -υπογράμμισε στη συνέχεια της 0μιλίας του ο κ. Μητσοτάκης – θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται. Φτάνουμε στο τέλος της τετραετίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση, δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν ή τιμωρούν».

Σήμερα όμως, σχολίασε, «μας θυμίσατε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει μόνο να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα. Διανθίζοντας σήμερα με πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον μου».

«”Ενοχος ή βλαξ” δεν είπατε; Αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας, Κίτσος Τεγόπουλος, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Από τα πάμπερς λοιπόν πήγαμε στις σακούλες», παρατήρησε δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του.

«Καταλαβαίνω», συνέχισε, «θέλετε να παρουσιάσετε μια εικόνα της πραγματικότητας τελείως δυστοπική. Τριάμισι χρόνια μετά τις εκλογές δημοσκοπικά υπολείπεστε και καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε συνέχεια τα ντεσιμπέλ της χυδαιότητας.

»Για το μέλλον του τόπου, όμως, δεν έχετε να πείτε απολύτως τίποτα. Ούτε σήμερα είπατε. Δεν μπορείτε να μιλήσετε όχι μόνο για το μέλλον, ούτε για το παρελθόν σας. Ειρωνικό ότι διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας, συμπίπτει με την ημέρα που το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Μια στιγμή που οι περισσότεροι Ελληνες θέλουν να ξεχάσουν. Τότε ξεκίνησε η περιπέτεια της χώρας», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του Πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Δεν επιτρέπεται τα στελέχη σας να αναπαράγουν διαρκώς fake news» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τις εκλογές να απαντήσετε αν θα γκρεμίσετε το φράχτη; Είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να μπορέσω να εκμαιεύσω μία απάντηση από εσάς. Τόσα ντιμπέιτ έγιναν στη Βουλή» συμπλήρωσε.

«Εξακολουθείτε να καλύπτετε και σήμερα τον κ. Παππά που δικάζεται για το σκάνδαλο του στημένου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες; Ποιος είναι ο περίφημος Α2 μέτοχος του syriza channel; Την εμπλοκή είχε ο κ. Αρτεμίου; Τι τεχνογνωσία σας προσέφερε; Πείτε μας που πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα;» ρώτησε εκ νέου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.

«Διότι έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη βουλή επί λέξει “Πολάκη μη φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου”. Γιατί δεν κάνετε μήνυση; Κάντε του μήνυση αν τολμάτε, αν είναι ψέμα όλα αυτά. Που πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε; Βαριά κουβέντα ε; Όλοι σας λέει βουλευτές με τα λεφτά μου και δεν τον μηνύετε; Να μας πείτε τη σχέση σας με τον κ. Καλογρίτσα, με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αν μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα; Μπορείτε; Κρατείται και αυτό.

Εμείς κ. Τσίπρα μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα πολύ σύντομα

«Εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν που το 2015 παραλείψατε τόσους άξιους δικαστές για να τοποθετήσετε την κα Θάνου στις 3 το πρωί ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Την ίδια που μετά διορίσατε πρωθυπουργική σύμβουλο και αργότερα πρόεδρο αρχής. Εδώ μαζί μας είναι ο κ. Πολάκης που σήμερα ζητάει την κατάργηση ανεξάρτητων αρχών» είπε και σημείωσε: «Μας εγκαλείτε για νομιμότητα και δικαιοσύνη. Το κόμμα που δια του κ. Βούτση θεωρούσε ότι οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά και άρα είναι ευπρόσδεκτη η συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα που οργάνωσε τη σκευωρία της Νοβάρτις και τώρα κάνει πως δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη τον οποίο αγάπησε ως προστατευόμενο μάρτυρα και τώρα αγνοεί ως απατεώνα».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Πάει πολύ κ. Τσίπρα, έχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό. Μπορεί λοιπόν η κα Αχτσιόγλου να λέει πως η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά, όμως η κανονικότητα είναι ευκαιρία για την Ελλάδα. Η Αριστερά μπορεί να έχει το όνομα, αλλά η φιλελεύθερη πολιτική έχει τη χάρη».

Και συμπλήρωσε: «Κλείνω με την εξής παρατήρηση. Ύστερα από τη σημερινή συζήτηση όλα πλέον στο πολιτικό σκηνικό είναι καθαρά. Όλοι έχουν μιλήσει. Επιτρέψτε μου να ισχυριστώ ότι καθώς φτάνουμε στο τέλος της πρώτης κυβερνητικής μας θητείας, η παράταξη μας έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μιας δεύτερης γόνιμης τετραετίας. Όσα μεσολάβησαν, ένα αποδεικνύουν. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις ενώ εσείς κ. Τσίπρα προσωποποιείτε εσείς τις κρίσεις.

Είμαστε δύναμη έργου και ελπίδας, παραμένετε δυστυχώς ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια. Εμείς έχουμε κάνει πολλά και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Οι Έλληνες ξέρουν ότι αυτό το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος είναι σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια. Συγκρίνουν και κρίνουν. Και γι’ αυτό θα δώσουν στην κάλπη την ίδια απάντηση που θα δώσει απόψε η Βουλή, ισχυρή εντολή, αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη ΝΔ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ