Κοπή Βασιλόπιτας ΣΕΒΕ: Έρχεται νέο ρεκόρ εξαγωγών το 2023 (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικονομία

Νέο ρεκόρ αναμένεται να σημειώσουν οι ελληνικές εξαγωγές το 2023, σε συνέχεια του ρεκόρ των 54 δισ. ευρώ που κατέγραψαν το 2022, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης από το βήμα της αποψινής εκδήλωσης για την Κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου για το Νέο Έτος.

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ στο «Μακεδονικό Σήμα» που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα αυθεντικά μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί σχετικά ότι από το βήμα της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας προανήγγειλε ότι το Μακεδονικό Σήμα θα αποκτήσει σύντομα το δικό του «σπίτι»-χώρο.

Ο κ. Διαμαντιδης επισήμανε επίσης ότι στους στόχους του ΣΕΒΕ περιλαμβάνονται η αύξηση των μελών του, η μετεγκατάσταση του Συνδέσμου σε νέο κτίριο, η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τη στήριξη τους στους εξαγωγείς επανέλαβαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη πανελλαδικά σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Η “νόστιμη” νότα της βραδιάς ήταν το περίφημο “εμβολιασμένο” με λαδολέμονο, αλάτι και ακόμη ένα μυστικό συστατικό ψητό ψάρι, που έκλεψε τις εντυπώσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σ. Διαμαντίδης: Τον Φεβρουάριο το «ντεμπούτο» του Μακεδονικού Σήματος – Πρόβλεψη για νέο ρεκόρ εξαγωγών το 2023

Από τη Βουλγαρία το κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων-Τι λένε οι κτηνοτρόφοι

Το «έστρωσε» στην Αρχαία Ολυμπία – Σφοδρή χαλαζόπτωση στην περιοχή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πέθανε η ηθοποιός Ελεάνα Απέργη – Τα συλλυπητήρια του ΚΘΒΕ

«Καταργείται» στην πράξη η λεωφορειολωρίδα στη Μητροπόλεως από τα διπλοπαρκαρισμένα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ