Καλαφάτης: Αναπτυξιακό όπλο το «ΝΟΗΣΙΣ» στη φαρέτρα της Θεσσαλονίκης για την επόμενη μέρα

Παιδεία Τεχνολογία

«Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης, στο μέλλον, διευρύνεται. Χάρη στην αναπτυξιακή ατζέντα που ακολουθούμε, στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη -κατά κύριο λόγο- αλλά και η ευρύτερη περιοχή να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο σε επίπεδο Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων». Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη σημερινή του παρουσία στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «NOΗΣΙΣ», στη Θέρμη.

«Είμαστε δίπλα σε δράσεις και πρωτοβουλίες που προωθούν αυτές τις πολιτικές. Το ΝΟΗΣΙΣ μπορεί -χάρη στο έμψυχο δυναμικό και το δραστήριο Διοικητικό του Συμβούλιο- και πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό όπλο στη φαρέτρα της Θεσσαλονίκης για την επόμενη μέρα, σ΄ ένα οικοσύστημα καινοτομίας που οικοδομείται, όχι μονάχα με επενδυτικές δραστηριότητες κολοσσών των νέων τεχνολογιών τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα με την υποστήριξη της Κυβέρνησης και στην έρευνα και στο κομμάτι της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα του μέλλοντος», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

«Παρακολουθώ την πορεία του «ΝΟΗΣΙΣ» σε βάθος χρόνου, και τη δραστηριότητά του όχι μονάχα σε επίπεδο Θεσσαλονίκης αλλά και σε επίπεδο Μακεδονίας και Θράκης. Η προσφορά του δεν έχει αντίστοιχη στη Βόρεια Ελλάδα και -τολμώ να πω- σε όλη τη χώρα. Η πόρτα του τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, θα είναι πάντα ανοικτή. Αλλά και προσωπικά, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, στέκομαι δίπλα σας για όπου μπορώ να συμβάλω. Στην Κυβέρνηση δουλεύουμε ομαδικά και είμαστε υπέρ των συνεργειών και των συνεργασιών, προκειμένου να προχωρούν και ν΄αναπτύσσονται δράσεις όπως είναι αυτό το δυναμικό εγχείρημα του ΝΟΗΣΙΣ που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, υποδέχθηκε η Πρόεδρος του ΚΔΕΜΤ κ. Στυλιανή Μπεζεργιάννη και το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ιδρύεται Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την ασφάλεια των Δημοσιογράφων

Μοσχάτο: Μαρτυρίες σοκ για τους ξυλοδαρμούς του ασφαλιστή – «Ήταν ένας κυριλέ απατεώνας» (VIDEO)

Ψευτογιατρός: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί-Τι αποκαλύπτει η κόρη θύματος (VIDEO)

ΔΕΘ: Στο Υπερταμείο το σχέδιο χρηματοδότησης της ανάπλασης του Εκθεσιακού

Συναγερμός στις Σέρρες: Εντοπίστηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης χοίρων

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Μητσοτάκη αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι»

Ποια είναι τα «φαβορί» φέτος για τις αποκριάτικες στολές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έλληνες για ψωμί… μέχρι λιμουζίνες σε Τουρκία και Βουλγαρία

Ψευτογιατρός: Πώς έπειθε τα θύματά του – Έστηνε «παγίδα» με δημόσια πρόσωπα (VIDEO)

Μαγνησία: Βγήκαν για ψάρεμα και έπεσαν πάνω σε λύκο που κολυμπούσε (VIDEO)

Σ. Διαμαντίδης: Τον Φεβρουάριο το «ντεμπούτο» του Μακεδονικού Σήματος – Πρόβλεψη για νέο ρεκόρ εξαγωγών το 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ