Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Δεν θα υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα» του λαϊκισμού

Πολιτική

Ο φετινός Προϋπολογισμός υπηρετεί τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια και πάνω από όλα τη δέσμευσή μας ότι αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο κράτος που στοχεύει ψηλά, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής.

Δεν θα υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα» του λαϊκισμού, ήταν το μήνυμά του, και όσα ανεύθυνα ακούγονται για το Ταμείο Ανάκαμψης (βλ. προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα περί «επαναδιαπραγμάτευσης»).

Ολα τα στοιχεία, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, δείχνουν ότι η εθνική οικονομία αντιστέκεται χάρη σε μια συνετή πολιτική που εφαρμόσαμε επί 3ετια και μας επιτρέπει πρωτοβουλίες όπως η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και αυξήσεις 7,75% στο σύνολο των συντάξεων.

Εχουμε έκτακτο απόθεμα 1 δισ. ευρώ αν χρειαστεί να καλύψουμε και άλλες ανάγκες, σημείωσε, προαναγγέλλοντας έκτακτες ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους .

«Δεν υπάρχει πρόοδος στη χώρα χωρίς ασφάλεια ούτε και ευημερία χωρίς προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας»

Ολα αυτά δεν αλλάζουν τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας, θέλησε να επισημάνει ο Πρωθυπουργός. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και αβέβαιοι. Όσα λέμε σήμερα είναι αφορμές για να κοπιάζουμε και όχι να κομπάζουμε. Οι πολίτες βλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα τους, αλλά δεν θα υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα» και τις ψεύτικες λύσεις του λαϊκισμού, διεμήνυσε.

Είμαστε μία κυβέρνηση που είναι με τους πολλούς, τόνισε με αφορμή την παρέμβαση στην αγορά με το «καλάθι του νοικοκυριού», κάνοντας λόγο για πρωτοβουλία -χωρίς να είναι πανάκεια- που έχει ανακουφίσει πολλούς, καθώς έχει δημιουργηθεί ένας υγιής εσωτερικός ανταγωνισμός. Οσοι λοιδωρούν το καλάθι ας δουν τα δικά τους λάθη, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου:

Εισήγηση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την κατάσταση και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας – Σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2023,
Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη του νομοσχεδίου για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών,
Παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Λήψη μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/23, σχετικά με το πλαίσιο για την ανάκαμψη και την εξυγίανση κεντρικών αντισυμβαλλομένων, γ) Λήψη μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1238 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη θέσπιση πανευρωπαϊκού ατομικού συνταξιοδοτικού προϊόντος,
Παρουσίαση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα του νομοσχεδίου για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων και την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ως προς τις υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων,
Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τον Συνήγορο του Πολίτη,
Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Υφυπουργό Ζωή Ράπτη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία.

Στις 17:00 ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικές για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ