«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού ερευνά η Εισαγγελία

Ελλάδα

Μια νέα περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού από την «Κιβωτό του Κόσμου» βρέθηκε στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Πρόκειται για την τρίτη τέτοια περίπτωση που τίθεται στο επίκεντρο των ερευνών, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η υπόθεση, που αφορά ανήλικο φερόμενο ως θύμα, φαίνεται να προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της «Κιβωτού» και έχει ήδη ενεργοποιήσει τις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στην Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε συγκεκριμένη αναφορά.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που ενάλεβαν την υπόθεση έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες, περίπου 12, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις τους για την γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

Την Πέμπτη, την πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν προκειμένου να καταθέσουν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, την ίδια ώρα που οι δύο εισαγγελείς ενημερώνονταν από πρόσωπα από το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου ότι ο επί σειρά ετών επικεφαλής της «Κιβωτού» βρίσκεται στην διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Οι επόμενες κινήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ, ανέφερε εξάλλου το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εισαγγελείς αναμενόταν να δώσουν άμεσα εντολή να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίησή τους, αλλά και όσων δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, ώστε μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπιστούν στοιχεία αλλά και παιδιά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ