“Ηeraklion-1”: H μέγα τεχνολογική επένδυση της Lamda Hellix στην Κρήτη

Ελλάδα Επιχειρήσεις Τεχνολογία

Η Lamda Hellix, A Digital Realty Company, κορυφαίος πάροχος carrier-neutral data center στη Νότια Ευρώπη, πραγματοποίησε  την επίσημη παρουσίαση της επικείμενης επένδυσης του πρώτου carrier-neutral data center στην Kρήτη.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου data center,που θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας στη μεγαλόνησο, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ.Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και στελέχη και συνεργάτες της εταιρίας.

H νέα επένδυση της Lamda Hellix στο Ηράκλειο της Κρήτης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιχειρηματικών κινήσεων στρατηγικής σημασίας που τρέχει η εταιρία τον τελευταίο χρόνο για τη δημιουργία μιας νέας εποχής ασφαλών και διασυνδεδεμένων data communities σε μεγάλα hubs σε όλο τον κόσμο.

Το νέο αυτό data center αναμένεται να χρησιμεύσει ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια και συμπληρώνοντας την συνεχόμενα αυξανόμενη παρουσία της στην Αθήνα, η οποία διαθέτει δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη. Ως κόμβος για την παγκόσμια διακίνηση δεδομένων, αυτές οι επενδύσεις αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων IDG, για κάθε 1 ευρώ αρχικής επένδυσης της Lamda Hellix στην Ελλάδα, η συνολική προστιθέμενη αξία ξεπερνά τα 8,23 ευρώ.

Το νέο data center θα είναι η πρώτη εγκατάσταση carrier-neutral του νησιού και αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 μεγαβάτ (MW) εγκατεστημένου φορτίου IT, με την πρώτη φάση να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2025. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Lamda Hellix η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ηρακλείου, των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας. Το Heraklion-1 αναμένεται επίσης να επιτρέψει τη σημαντική επέκταση του PlatformDIGITAL®, της παγκόσμιας πλατφόρμας data center της Digital Realty, και να συμβάλει στην τοπική οικονομία μέσω της αναμενόμενης δημιουργίας εκατοντάδων τοπικών θέσεων εργασίας.

O κ.Απόστολος Κάκκος , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix:A Digital Realty Company, στη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε: «Για όλους εμάς στη Lamda Hellix το ”Heraklion-1” αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στην πορεία μας, καθώς με την υλοποίηση αυτής της εμβληματικής επένδυσης – ορόσημο για την Κρήτη, πραγματοποιείται ένα όραμα ετών. Το όραμα του να τοποθετήσουμε τη μεγαλόνησο και την Ελλάδα στο διεθνή χάρτη μεταφοράς δεδομένων.»

Και συνέχισε «Η ανακοίνωση της δημιουργίας της μεγαλύτερης επένδυσης στον τομέα της τεχνολογίας στην Κρήτη γεμίζει σήμερα με υπερηφάνεια και ικανοποίηση τα στελέχη της εταιρείας που έχουν εργαστεί με πάθος και αφοσίωση για να γίνει πραγματικότητα. Πρόκειται για το επιστέγασμα της υψηλής εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας μας, αλλά και της συσσωρευμένης εμπειρίας πολλών ετών στον τομέα των data centers, που σε συνδυασμό με την απαράμιλλη υποστήριξη της Digital Realty γίνεται πραγματικότητα, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης τόσο για το Ηράκλειο και την Κρήτη, όσο για τον ρόλο της χώρας μας στη διεθνή αγορά μεταφοράς δεδομένων»

Τον Δεκέμβριο πρόκειται να κατατεθεί και ο φάκελος προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου η νέα επένδυση Heraklion-1 να ενταχθεί στις «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας». «Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την υψηλή προστιθέμενη αξία και σημαντικότητα της επένδυσης, αλλά και το συνολικό θετικό αποτύπωμα της εταιρείας μας και της δουλειάς μας για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας», κατέληξε ο κος Α. Κάκκος .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ