3ο Φόρουμ Καινοτομίας: Τεχνολογία, υγεία, απασχόληση, ενέργεια με καινοτόμο «DNA»

Επιχειρήσεις Τεχνολογία

Εστιασμένες στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας, της απασχόλησης και της ενέργειας θα είναι οι εργασίες του 3ου Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας», που πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 21 και 22 Νοεμβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με συνδιοργανωτές το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα τέσσερις ενότητες με τίτλους «Καινοτόμες τεχνολογίες αλλάζουν την κοινωνία και την οικονομία», «Καινοτομία και ψηφιοποίηση στην κλινική πρακτική», «Εργασία – Ευελιξία, ψηφιακός μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα εξασφαλίζουν βιωσιμότητα» και «Πράσινος μετασχηματισμός και ενεργειακή επάρκεια».

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, έχουν προγραμματιστεί από το Επιμελητήριο δύο θεματικές ενότητες με τίτλους «Αναπτύσσοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας – Παραδείγματα από το Γερμανικό Οικοσύστημα» και «Η τεχνολογία μετασχηματίζει την αθλητική βιομηχανία – Η δύναμη των data», και τρεις εταιρικές εκδηλώσεις από την Bayer Hellas με τίτλο «Η συμβολή της Bayer στο ελληνικό οικοσύστημα», τη Boehringer Ingelheim Hellas με τίτλο «e-patients: Η δυναμική της νέας γενιάς ασθενών» και την ΕΛΠΕΝ με τίτλο «Η Ελλάδα ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της παγκόσμιας νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Στο Φόρουμ θα τοποθετηθούν πέντε μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης, τρεις υπουργοί από τη Γερμανία, και 26 ανώτατοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής, τραπεζικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και φορέων της αγοράς.

Οι ομιλητές

Σε ό,τι αφορά τα κυβερνητικά στελέχη, από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρίστος Δήμας και από τη Γερμανία, ο Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, Dr. Jens Brandenburg, η Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Lilian Tschan και η Υπουργός Ψηφιακής Στρατηγικής και Ανάπτυξης του Κρατιδίου της Έσσης, Prof. Dr. Kristina Sinemus.

Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξουν με χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Dr. Ernst Reichel και ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλειος Γούναρης.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Από τη δεύτερη ημέρα, η θεματική ενότητα για τις startups και η ενότητα της «αθλητικής βιομηχανίας» θα πραγματοποιηθούν στα Ελληνικά και Γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία. Οι τρεις εταιρικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα Ελληνικά και Αγγλικά χωρίς διερμηνεία.

Για πληροφορίες και τη συμμετοχή στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας, για την οποία δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr ή να επικοινωνεί στο τηλ. 210 64 19 023.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σούπερ μάρκετ: «Γάγγραινα» οι κλοπές των προϊόντων – Αντικλεπτικά σε βρεφικές τροφές και κρέμες προσώπου! (ΦΩΤΟ)

Ισραηλινές Αερογραμμές – Sun D’ Or: Στόχος η αύξηση των πτήσεων Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ με «Χρυσό Ήλιο»

Παραλήρημα Σοϊλού: Οι ΗΠΑ πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία – «Ενδιάμεσοι» Ελλάδα, Κούρδοι και Ταϊβάν

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η υπόθεση – Έρευνα και για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας

ΠΟΞ σε κυβέρνηση: Ρυθμίστε την βραχυχρόνια μίσθωση, ΤΩΡΑ (VIDEO)

ΕΒΕΘ: Εκδήλωση για τις ανάγκες προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα

Λάρισα: Πώς απέδρασε από το νοσοκομείο ο βαρυποινίτης κρατούμενος

GRC TECH: Μία εταιρεία παντός καιρού !

Εγνατία Οδός: Διακοπή κυκλοφορίας για εργασίες στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ