Πρόγραμμα ELECTRONICS: Διαστημική Τεχνολογία για μαθητές Δ’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου!

Ελλάδα Επιστήμη Παιδεία Τεχνολογία

Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics, Electronics, Video Games coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος.

Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία. Συμμετέχοντας και ολοκληρώνοντας επιτυχώς το κάθε εργαστήριο γίνεσαι ο αποδέκτης του μοναδικού τιμητικού badge της κάθε δραστηριότητας. Οι συμμετέχοντες που θα καταφέρουν να συλλέξουν όλα τα badges θα συμμετέχουν σε ένα ειδικό project έκπληξη στο τέλος της χρονιάς.

Electronics

Star Wars, 2001 A Space Odyssey, Apollo 11, Wall -E είναι μόνο μερικές από τις ταινίες με θέμα το διάστημα. Στην ενότητα Electronics μπαίνουμε στον μαγικό κόσμο των ειδικών εφέ και πιο συγκεκριμένα στα ηχητικά εφέ των διαστημικών ταινιών. Αφήνουμε τον ψηφιακό κόσμο και “παίζουμε” old school analogue. Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρονικού κυκλώματος laser effect. Ανακαλύπτουμε τις ταλαντώσεις των ηχητικών κυμάτων, παίζουμε με τα υλικά και μαθαίνουμε για τις αντιστάσεις, τους πυκνωτές, τα τρανζίστορς και τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία. Σχεδιάζουμε το κύκλωμα μας και το δοκιμάζουμε σε προσομοίωση. Όταν σιγουρευτούμε ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει “βάζουμε μπρος” τα κολλητήρια και κολλάμε τις δικές μας ηλεκτρονικές πλακέτες. Ελέγχουμε, δοκιμάζουμε και επισκευάζουμε τα πιθανά προβλήματα κάνοντας problem solving. George Lucas ετοιμάσου, ερχόμαστε!

Ημερομηνίες: Σάββατο 10 και 17/12/2022
Ώρα: 11.30-13.30

Για ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής: https://events.noesis.edu.gr/product/electronics-dec22/

Τα εργαστήρια NOESIS Space Tech by Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

https://www.noesis.edu.gr/electronics-november-2022/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγιον Όρος: Η «gallery» των αγιογραφήσεων που είναι γνωστή μέχρι την Νέα Υόρκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

“Στηρίζω HORECA”: 112.000 επιχειρήσεις στέλνουν μήνυμα για υπουργικά ώτα

NASA-LIVE: Εκτοξεύτηκε με επιτυχία το «Artemis 1» προς τη Σελήνη

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Επιμένω ότι θα έρθουμε μια νύχτα, οι Έλληνες να ξέρουν τα όρια τους

Πολωνία: Ο πύραυλος πιθανόν εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία, είπε ο Μπάιντεν (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός τα ξημερώματα για φωτιά σε παράπηγμα στο Σέιχ Σου

Ριζικές αλλαγές για απόρρητο επικοινωνιών, λειτουργία της ΕΥΠ, κακόβουλο λογισμικό, κυβερνοασφάλεια

Τραμπ: Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2024 (VIDEO)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ