ΝΟΗΣΙΣ – ΑΠΘ: Δωρεάν δράσεις για 400 μαθητές από όλη την Ελλάδα

Ελλάδα Επιστήμη Οικονομία Παιδεία Τεχνολογία

Το ΝΟΗΣΙΣ και το ΑΠΘ, όπου εδρεύει το Ελληνικό Γραφείο ESERO με υπεύθυνους τους Αντώνιο Μουρατίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Νικόλαο Λαμπρινό, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσφέρουν μέχρι το τέλος του 2022 σε 400 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας εκπαίδευσης όλης της χώρας, δύο δωρεάν θεάματα στο Πλανητάριο, ενώ μετά τις προβολές οι μαθητές ενημερώνονται για τον ρόλο και τις δραστηριότητες του ESERO από εκπρόσωπο του γραφείου. Προτεραιότητα δίνεται σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΝΟΗΣΙΣ και το Ελληνικό Γραφείο ESERO (European Space Education Resource Office) και το οποίο αποτελεί εκπαιδευτικό άξονα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA – European Space Agency).

esero

Στόχος της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών εφαρμογών άτυπης εκπαίδευσης, η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, δομές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τη Διαστημική βιομηχανία.

Η συμμετοχή του ΝΟΗΣΙΣ σε δράσεις και εκδηλώσεις του γραφείου ESERO, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων που υπογράφηκε τον Μάιο του 2022 και οδηγεί στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης, των επιστημών STEM και των εφαρμογών τους στη μελέτη του Διαστήματος, στην ανάπτυξη της άτυπης εκπαίδευσης και στην παροχή και εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης στους πολίτες, με έμφαση στη νέα γενιά.

Επιδίωξη του ΝΟΗΣΙΣ είναι η ευρύτερη συνεργασία με πλήθος δράσεων, που περιλαμβάνει παρουσιάσεις στο Πλανητάριο, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις και αξιοποίηση του σύγχρονου σταθμού Αστροπαρατήρησης, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του.

Αντίστοιχα, το Ελληνικό Γραφείο ESERO επιδιώκει την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων όλης της χώρας στις επιστήμες STEM μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που χρησιμοποιούν ως μέσον το περιβάλλον του Διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Helleniq Energy: Ξεκινούν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο

Θεσσαλονίκη: «Πικρά» τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες φέτος – Πόσο κοστίζουν (ΦΩΤΟ-VIDEO)

“Sport Vision”: Ένας γίγαντας στη Θεσσαλονίκη – Τα σχέδια για Ελλάδα

Κουφάλια: «Φωνές» από τους κατοίκους για τις ασφαλτοστρώσεις-Οι απαντήσεις της διοίκησης (ΦΩΤΟ)

NASA: Δύτες βρήκαν στον βυθό του Ατλαντικού τμήμα του Challenger

Ελ. Βενιζέλος: Όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates (VIDEO)

Κάλεσμα της ΠΑΕ Άρης στον κόσμο να μην ταξιδέψει στα Γιάννινα

Κ. Μητσοτάκης: Θα πούμε ναι σε κάθε δημιουργική πρόταση που ενώνει την ελληνική κοινωνία

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν rapid tets σήμερα, Παρασκευή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ