Π. Τσιχριτζής: “Άλλα καθεστώτα αφορά η απόκρυψη της πληροφορίας…”» απαντά στην προσωρινή Διοίκηση του Εμπορικού μέσω της “Σ”

Αιτωλοακαρνανία
Π. Τσιχριτζής: “Άλλα καθεστώτα αφορά η απόκρυψη της πληροφορίας…”» απαντά στην προσωρινή Διοίκηση του Εμπορικού μέσω της “Σ”


Η απάντηση του προέδρου του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή στο “κατηγορώ” της προσωρινής Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου επειδή δημοσιοποίησε τη δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή.

Αναμενόμενο ήταν η το δίχως άλλο αιφνιδιαστική τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης για προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6/11 να φέρει αντιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κοινή ανακοίνωσή τους ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έκαναν λόγο για επικίνδυνη «κερκόπορτα» στο συμφωνημένο καθεστώς κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου που με ανακοίνωσή του επιμένει στη λογική της κυριακάτικης αργίας. Ωστόσο ο Σύλλογος (η διορισμένη από το Πρωτοδικείο Διοίκησή του) επιτίθεται σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά τους καταδίκασαν την κυβερνητική απόφαση.

Επιτίθεται όμως και στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για τη σχετική του ενημέρωση προς τα μέλη του. Βεβαίως το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από ό,τι κάνει συνήθως, να ενημερώσει δηλαδή τα μέλη του για μέτρα και αποφάσεις, που ψηφίζονται στη Βουλή. Ωστόσο η ανακοίνωση αυτή «ερέθισε» τα αντανακλαστικά του Εμπορικού Συλλόγου εκτιμώντας ότι το Επιμελητήριο λειτούργησε «ως λαγός των κυβερνητικών αποφάσεων και υποστηρικτής των πολυεθνικών».

Η εφημερίδα «Συνείδηση» ζήτησε την άποψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επί του θέματος. «Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας διαχρονικά, ως εκ του ρόλου οφείλει, προχωρά σε ενημερώσεις για θέματα που αφορούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο. Η απόκρυψη της πληροφορίας αφορά άλλα καθεστώτα. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και η πληροφορία πρέπει να είναι ανοικτή» δήλωσε αρχικά ο Παναγιώτης Τσιχριτζής. Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παρακάτω πρόσθεσε με νόημα: «Οι καλύτεροι προπαγανδιστές των πολυεθνικών είναι οι αυτοί που στέλνουν τον κόσμο στα καταστήματα των πολυεθνικών και στην αγορά της Πάτρας, με το να κλείνουν τα καταστήματά τους».

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Δημήτρης Παπαδάκης

Απεργία 9ης Νοεμβρίου: “Να κάνουμε την αγανάκτηση, αγώνα διεκδίκησης” καλούν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ