Στο «σφυρί» Mercedes-Benz ML55 AMG με 1.900 ευρώ!

Αυτοκίνητο
Στο «σφυρί» Mercedes-Benz ML55 AMG με 1.900 ευρώ! | NewsAuto.gr


ΝΕΑ

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)


Στην Κομοτηνή θα πρέπει να μεταβούν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο από τα 33 αυτοκίνητα που βγάζει στο «σφυρί» ο πρώην ΟΔΔΥ.

Μια νέα μεγάλη δημοπρασία αυτοκίνητων θα πραγματοποιήσει ο πρώην ΟΔΔΥ στην Κομοτηνή στην οποία μπορεί να βρει κανείς από Mercedes-Benz AMG η θωρακισμένη, BMW 520d, Renault Vel Satis, VW Touareg μέχρι και Suzuki Alto σε άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης.

ΕΙδικότερα η δημοπρασία των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19-10-2022 και ώρα 10.00 π.μ., στο Τελωνείο Κομοτηνής μέσω προφορικής πλειοδοτικής Δημοπρασίας για να πουληθούν 33 επιβατικά αυτοκίνητα για κυκλοφορία και ένα Όχημα Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.), με τιμή εκκίνησης από 300 ευρώ.

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για τέσσερις εργάσιμες ημέρες πριν από την δημοπρασία, δηλαδή από 13-10-2022 έως και 18-10-2022, εκτός Σαββάτου και Κυριακής και τις ώρες 9.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Το πρώτο αυτοκίνητο της λίστας δημοπρασίας είναι ένα Opel Astra Caravan με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 και τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου ο οποίος αποδίδει 105 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 1.800 ευρώ.

Ένα υπερπολυτελές και πολύ γρήγορο SUV βρίσκεται στην λίστα της δημοπρασίας οχημάτων στην Κομοτηνή. Ο λόγος για την Mercedes-Benz ML55 AMG με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και τιμή εκκίνησης τα 1.900 ευρώ! Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 5,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 387 ίππους.

Στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει από 5.300 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα θωρακισμένο μοντέλο για την ενισχύσει την ασφάλειά του τότε η Mercedes-Benz E430 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1999 και τιμή εκκίνησης τις 4.200 ευρώ σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες του. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 4,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 280 ίππους.

Στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται από 9.800 ευρώ.

Ένα Renault Vel Satis κοσμεί επίσης τη λίστα της δημοπρασίας οχημάτων της Κομοτηνής με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 και τιμή εκκίνησης τα 1.050 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 180 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 4.200 ευρώ.

Ένα VW Touareg με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 και τιμή εκκίνησης τις 2.800 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 225 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά εγχώριων μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 12.800 ευρώ.

Ένα μικρό οικονομικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης εκποιείται επίσης στην Κομοτηνή. Ο λόγος για ένα Suzuki Alto με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 1.750 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου ο οποίος αποδίδει 75 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 2.800 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά χώρους τότε το VW Passat Variant με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ σίγουρα αποτελεί μια καλή και φθηνή λύση. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 180 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 4.500 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την ολόκληρη την διακήρυξη της δημοπρασίας αυτοκινήτων στην Κομοτηνή.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών, ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης, οφείλουν να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄), βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» μια σπάνια αντίκα BMW Touring 2000!
Για… πέταμα τα αυτοκίνητα της τελευταίας δημοπρασίας του ΟΔΔΥ!
ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» Mercedes SL, Porsche Cayenne και KTM 990!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ